Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Russebarna i Norge etter krigen

Vi hører mye om tyskerbarna og behandlingen av dem etter krigen. Vet det var mange russerbarn i Norge også etter krigen, og har hørt at disse ble behandlet enda verre igjen. Virker som om russerbarna er de "glemte" ofrene som vi aldri hører om i dag.

Men uansett. Er det noen som sitter på info om dette?

1
17 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

vatutin

Timeliste skrev: Vi hører mye om tyskerbarna og behandlingen av dem etter krigen. Vet det var mange russerbarn i Norge også etter krigen, og har hørt at disse ble behandlet enda verre igjen.

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Kjenner ikke til at det ble født mange barn med en eller to russiskættede foreldre i Norge under krigen, eller at det var andre større grupper russiske barn i Norge etter kapitulasjonen.

Hva mener du med behandling av russerbarna etter krigen?

1

Timeliste

Jeg er egentlig helt blank på området. Finner heller ikke noe særlig om emnet på internett. Snakket med min bestefar om dette for noen dager siden. Han har stort sett viet livet sitt til andre verdenskrig og har reist ganske mye rundt i både Tyskland og Russland. Er veldig usikker på tallet siden jeg finner lite på internett.

Fant dog dette fra Tore på Sporet:

"Solveig er datter av en norsk kvinne og en russisk soldat, og er en av flere "russerunger" fra andre verdenskrig. Men mens det har vært mye snakk om "tyskerunger" etter krigen, har det vært stille omkring barn med russiske fedre. Selv om det finnes en god del av dem i Norge. Nå står Solveig fram som den første. "

http://www.nrk.no/programmer/tv/tore_pa_sporet/5579625.html

1

baldviking

Hvor mange norske kvinner i fruktbar alder var det igjen i Øst-Finnmark etter evakueringen sørover? Finnmark hadde ikke særlig stor befolkning i utgangspunktet, og tyskerne evakuert det meste av byene vinteren 1944-45. Jeg tviler vel egentlig på at tallet på barn med russiske soldatfedre kan være særlig stort.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...