Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Russebarna i Norge etter krigen

Vi hører mye om tyskerbarna og behandlingen av dem etter krigen. Vet det var mange russerbarn i Norge også etter krigen, og har hørt at disse ble behandlet enda verre igjen. Virker som om russerbarna er de "glemte" ofrene som vi aldri hører om i dag.

Men uansett. Er det noen som sitter på info om dette?

1
17 kommentarer

baldviking

Hvor mange norske kvinner i fruktbar alder var det igjen i Øst-Finnmark etter evakueringen sørover? Finnmark hadde ikke særlig stor befolkning i utgangspunktet, og tyskerne evakuert det meste av byene vinteren 1944-45. Jeg tviler vel egentlig på at tallet på barn med russiske soldatfedre kan være særlig stort.

1

cochisedied

En tanke slår meg at det kanskje ikke bare er snakk om soldatene fra den Røde hær i Finnmark.

Det var vel en 100 tusen sovjetiske krigsfanger i Norge. Jeg har hørt historier fra Trøndelag om at de av disse som var fysisk istand til det, feiret seieren ganske intenst.

Det kan jo ha blitt noen barn av sånt?

cochise- Erin Go Bragh

1

Arcticblue

Nja skal vi se... det var ca. 25 000 mennesker som gjemte seg fra tyskerne og overvintret, må ha vært noen tusen fruktbare kvinner her ? :-) kanskje ? :-) --------------------------------------------------------------------------------------- ”if the primates that we came from had known that someday politicians would come out of the gene pool, they’d have stayed up in the trees and written evolution off as an bad idea!”

1

kjøsskatta

Russerunger Krigsbarn fra andre verdenskrig med hjemlige mødre og russiske soldater som fedre er ofte blitt kalt «russerunger». I Norge ble det særlig født barn med russiske fedre i Finnmark. Mange av disse barna har hatt ingen eller lite kunnskap, for ikke å snakke om kontakt, med fedrene. I Tyskland regner mange med at opptil to millioner kvinner ble voldtatt av russiske soldater ved krigens slutt. Disse førte i mange tilfeller til «russerunger» som fikk like dårlig behandling som norske tyskerunger. Temaet har vært svært tabubelagt i Tyskland.

http://no.wikipedia.org/wiki/Krigsbarn

Da jeg gikk på skolen, hadde vi 2 " russerunger ". Begge hadde russiske etternavn. Og ja, de ble mobbet !

______________

ex umuligejulie

1

baldviking

Arcticblue skrev: Nja skal vi se... det var ca. 25 000 mennesker som gjemte seg fra tyskerne og overvintret, må ha vært noen tusen fruktbare kvinner her ? --------- Altså veldig få. Maks noen få tusen. Antagelig bare 100-200 som ikke var i faste forhold. Som en annen i tråden er inne på hadde slik kontakt funnet sted før krigen til alle tider. Så det virker lite sannsynlig at tallet på unger med russiske fedre var særlig større i 1946 enn i tidligere år før krigen. Og uansett mye, mye lavere enn tallet på unger med tyske fedre i årene 1941-46.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...