Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvorfor hater "alle" jødene?

Jødene sier di har blitt forfulgt i 5000 år!?

Hvorfor?

Vær snill å gi meg ett historisk svar,ikke et politisk,religiøst...

Eeeh,I know,I know... svara blir knyttet til overnevnte,uansett,eller?

1
29 svar

29 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

kansas00

Jødehatet har hatt ulike utgangspunkt i forskjellige tidsaldere. Men det hatet vi kanskje best kjenner best til har sitt opphav i at under middelalderen så ble jødene presset ut av sine vandte yrker. De ble utestengt fra håndverkerlaug etc.. Dette tvang jødene over i andre virksomheter. På samme tid var bankvesenet i ferd med å vokse frem. Og i følge katolisisimen som dominerte store deler av europa, var renter forbudt. Jødedømmen hadde derimot ingen innvendinger mot renter. Derfor slo mange jøder seg opp på bankvirksomhet. Jøder slo seg også opp i andre yrker som var høyt lønnet og sånt. Eksempelvis advokater, diamanthandlere etc etc.

Andre årsaker til jødehat har vært at jødedommen har vært "mystisk" og en lukket religion. Nesten litt sekt-aktig. Noe som har stått i skarp kontrast til andre religioner som driver misjonsvirksomhet etc. Det lukkede miljøet rundt jødene førte ofte til mistenksomhet. Blant annet når svartedauden kom så var det folk som trodde det var en pest jødene hadde spredd.. Og i byer hvor folk ble forgiftet og sjuke av drikkevannet, så gikk jungeltelegrafen om at jødene hadde forgiftet brønnene deres etc. Jødenes inntog i finansverden bidro også til å skaffe dem både fiender og venner blant de mektigste i samfunnet. Etc konger, hertuger, baroner, mililtære etc.

2

Langveg

Om nordmenn flest (blant anna på ymse trådar på VGD) hadde lirt av seg berre tiendeparten av alt det snusket dei kastar mot muslimar, mot jødar i staden, ville dei ha komi i heisen for antisemittisme. Reint bortsett frå at arabarar vel er meir semittar enn jødar flest. Tråden burde heite "Kvifor hatar "alle" muslimane (og arabarane)?"

1

DrDidi

Jeg har fått med meg to grunner:

1. Forsøket på å korsfeste Jesus, og hvordan det bannlyste jødenes rolle i den Romerske og senere Kristne verdenen.

2. Har vært i de 200 siste årene beskyldt for å styre verden økonomisk gjennom denne såkalte verdensordenen.

1

PetriHaikio

Sant det, da vi kritiserte Serbere under krigene i exjugoslavia, Sør Afrika før apartheid eller Østerike før Jørg Haider så blev ikke vi beskylt før rasisme.

men sier du et ord mot Gaza kriget, okkupasjon eller Liebermann så er du en antisemit, villig til å fullføre det som Hitler ikke rakk med.

personligen så har jeg kun gode erfaringer med jøder, jeg syns at dom er meget venlige, morsomme og smarte...men det betyr ikke at jeg (eller jødene) liker det staten Israel gjør, kritikk blir uansett sett på som antisemitisme.

desverre...

1

PzIV

Folk flest hater ikke jøder.

Det er bare jøder som elsker oppmerksomhet og ikke tåler kritikk når de gjør det som SA gjorde i begynnelsen av 30 årene.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...