Nye VGD er lansert! Mer informasjon

De glemte offerere for andre verdenskrig!

Jeg har prøvd å finne kilder til hvor mange fysisk og mentalt handikappede som ble drept under andre verdenskrig, men det virker som de fleste sidene ikke tar for seg denne gruppen. Noen som vet dette?

1
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Varulv2478

Det er alltid enormt mye som ble utelatt fra en så omfattelsesfull krig som den andre verdenskrigen i diskutasjoner som svært sjeldent kom utenfor de populære og evigvarige temaer som gang på gang springet fram i øynene på en. På wikipedia-artikkelen kunne man bare kikket til høyre og finner fram en lang liste over uendelige mengder med informasjon som sjeldent var omdiskutert eller selv kjent for flerparten som tross alt er gitt et så sensurert bilde av den generelle presentasjonen av krigen på populærkulturelle mønster at det er enorme mye som selvsagt ikke har blitt tatt med. Mye mer enn det man var presentert for. F.eks om de tyske homoseksuelles skjebne med 15.000 døde ut av 50.000 som var sendt til konsentrasjonsleirer. Om hvordan danskene lot tyske barn dør ut i mengder uten å gi dem medisinske hjelp i freden etter krigen hadde opphørt.

Det er ikke uten grunn at det er enormt mye skam og fortielse, den andre verdenskrigen er kanskje den meste fortiende konflikten i menneskehetens historie. Vi foretrakk jo gloritære og naive bilder av storslagne sammenstøter og styrkemålinger, "the good guys" og "the bad guys" f.eks, at vi så aldri noe til hva som var rett og galt, at det i virkeligheten var ikke så enkelt eller så lett å ha oversikt over.

"Aksjon T4" er bare én av mange saker som ettertiden etterlatt seg en meget vond smak på leserne. 70.273 var registert drept, men Hitler som hadde godkjente denne gruoppvekkende forbrytelsen kalt "nådedrap" anbefalt også bruk av kamuflerte legeerklæringer om dødsårsak og man antok at 275.000 kan ha omkommet på den måte. Den sterke opposisjonen mot drap på handikappede forhindret videre sanksjoner, men ført ikke til et opprør av det tyske folket eller til et opphør på de rasemessige holdninger som betraktet handikappede som en abnormalitet som burde fjernes for størst mulig "renhet" rasemessig sett etter nazistisk syn. Dette skyldes en forsmertende og så menneskelige reaksjon: Man ønsket å glemme det forsmedelige fordi det var for vondt å reflektere ved.

2

Vomitthrower

Jo, enig i dette

1

1769

I følge denne artikkelen var det litt over 70'000, men tallene er også fra perioden før andre verdenskrig. I motsetning til forfølgelsene av jødene var det en betydelig opposisjon til drap på handikappede i Tyskland, og særlig i de katolske delene.

1

Vomitthrower

Jo, men man hører nesten aldri lenger om denne gruppen i diskusjoner om utrydningen av folk under andre verdenskrig. Den og den store andelen politiske fanger er jo utgjorde også en del henrettede.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Chelsea FC

Pride of London. Stiftet 10. mars 1905. Hjemmebane; Stamford Bridge. Keep the blue flag flying high.

Laster...