Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Torgersensaken

Den 16. juni 2008 var det et halvt århundre siden Fredrik Fasting Torgersen ble dømt for seksualdrap på en 16 år gammel jente i Skippergata i Oslo. At Torgersen er uskyldig i drapet på Rigmor Johnsen, kan enhver forvisse seg om ved å bruke noen minutter på å studere bildemateriale fra tannbittbeviset, som nå for første gang er publisert. Det er en utbredt oppfatning i opinionen at Torgersensaken kun gjelder Torgersen og hans private behov for oppreisning etter 50 års urett som uskyldig dømt. Denne oppfatning deles ikke av oss som jobber med saken. Torgersensaken handler ikke så mye om Torgersen, men heller om et rettsvesen på ville veier. Torgersens åpenbare uskyld i drapet er ikke lenger det mest opprørende. Det opprørende er snarere at påtalemyndigheten og Gjenopptakelseskommisjonen ikke skyr noe middel for å unngå å måtte gjenoppta saken. Vi vet ikke hvorfor det er så stor motvilje mot gjenopptakelse. Men det er lett å påvise at argumentene og midlene som brukes er uakseptable.

Denne saken er altfor interessant til å bli glemt.

http://no.wikipedia.org/wiki/Fredrik_Fasting_Torgersen

Norge som nasjon kan ikke leve med at saken ikke er fullt ut belyst.

Se også :

http://vgd.no/samfunn/aktuelt/tema/1130205/tittel/torgersen-saken-liland-saken-fritz-moen-saken/side/1

2
15 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Zenmeister

Joda. Det er 100% sikkert at Torgersen ikke var drapsmannen.

Zm

1

kb71

Det er en utbredt oppfatning i opinionen at Torgersensaken kun gjelder Torgersen og hans private behov for oppreisning etter 50 års urett som uskyldig dømt. Denne oppfatning deles ikke av oss som jobber med saken. Torgersensaken handler ikke så mye om Torgersen, men heller om et rettsvesen på ville veier. Torgersens åpenbare uskyld i drapet er ikke lenger det mest opprørende. Det opprørende er snarere at påtalemyndigheten og Gjenopptakelseskommisjonen ikke skyr noe middel for å unngå å måtte gjenoppta saken. Vi vet ikke hvorfor det er så stor motvilje mot gjenopptakelse.

Torgersens "private behov for oppreisning" er ikke det iøyefallende i denne saken. Hans kamp kulminerte i drapsforsøket på førstebetjent Aaserød i Botsfengselet, 21. oktober 1970. Derimot rekken av prominente personer som skal få sin økonomiske "oppreisning", bekostet av skattebetalere (Rigmor Johnsens pårørende (!) og oss andre). Der ligger motviljen, og den er sterkt etisk og moralsk forankret!

1

tikk

Det er vanskelig for oss nå å vurdere indisiene han ble dømt på. Men jeg tviler på om han hadde orket å kjempe så hardt og så lenge for å renvaske seg om han var skyldig.

1

gladsnekkern

Det er vanskelig for oss nå å vurdere indisiene han ble dømt på.

.

1

gladsnekkern

Men jeg tviler på om han hadde orket å kjempe så hardt og så lenge for å renvaske seg om han var skyldig.

Det er det ingen naturlov som påstår noe om. Men det er ingen som tror på at han er skyldig. Man ville få noen dømt. Det fantes ikke noen bevis.

1

BornOnThe4thOfJuly

Jeg tror han er skyldig.

Om bevisene kan du lese om dem her.

http://www.gjenopptakelse.no/fileadmin/download/Torgersen_30092011.pdf

Dersom du leser igjennom dokumentet så vil du kunne finne disse bevisene som du mener ikke fantes.

1

Nødutgang

At Torgersen er uskyldig i drapet på Rigmor Johnsen, kan enhver forvisse seg om ved å bruke noen minutter på å studere bildemateriale fra tannbittbeviset, som nå for første gang er publisert.

Tja. Denne saken er vanskelig og er usikker på hva som er rett i denne.

Det er ting som taler for og mot Hr. Torgersen.

1

M-Ballack

Det arbeidet Ståle Eskeland har gjort og sagt i denne saken får ihvertfall ikke meg til å falle til ro med at Torgersen skal være skyldig.Det virker mer og mer som en Liland-sak dette for min del.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Chelsea FC

Pride of London. Stiftet 10. mars 1905. Hjemmebane; Stamford Bridge. Keep the blue flag flying high.

Laster...