PhilLeotardo Jeg nekter.

Hæ? Tok jo med (oops! Hvale??) 3 engelskmenn og 3 tyskere for å være hyggelig og få balanse.

Baczary har kanskje lurt alle med å være litt smårapp i replikken og er rett og slett for tett til å klare å løse denne?

2
grock19 Aleister Crowley er jo AA-kjendis! Vanskelig å vite hvor man skal trekke linja!

Spør folk du treffer neste gang du er på byen. De alle har hørt om er A-kjendiser (eller AAA, siden det har gått inflasjon i uttrykket...) De bare noen nerder har hørt om er ikke på nivå A. De ingen har hørt om er langt nede.

- Hans Junge? Hm, neeei, tysk fotballspiller, kanskje?

- Nei, mannen til Traudl Junge!

- Trude Junge?

- Nei! Traudl! Hun i Der Untergang!

- Åh ja, det var en bra film. Var det hun som spilte kona til han fyren, du vet, de som tok selvmord, hun som ga ungene sine gift?

2
Artaxerxes [sitat…] Korrekt! Italienske Waffen-SS-folk som sloss ved Nettuno-fronten i 1944. Ronconi døde så sent som i februar i år.

Jeg tar med en mer presis variant av bildelinken. ;-)

Den namibiskfødte tyskeren (der har vi for øvrig et eksempel på et formelt tysk område i Afrika, i motsetning til det okkuperte Libya), som var oppgave rett for italienerne, døde forresten også i år, virker som de ble servert sunn kost i Rikets styrker (med et mulig unntak av på østfronten).

Ronconi presenteres for øvrig som en italiensk orientalist, født i Barcelona i en aristokratslekt med røtter i patriserklassen i antikkens Roma, som vokste opp i borgerkrigens Spania og havnet "tilbake" i Italia da moren ble skutt av republikanere. På dette tidspunktet behersket han allerede italiensk, spansk, katalansk, arabisk, gresk og latin, og fortsatte med å studere tyrkisk, hebraisk, kinesisk, tibetansk, sanskrit, persisk mm.

I tillegg studerte han tantrisme, gnostisisme, magisme og religiøs praksis i oldtidens Italia. Etter krigen fortsatte han med sine studier, også av antroposofi og buddhisme, og jobbet for både italiensk radio og etteretningsvesen, som bl. a. kryptograf og oversetter, hadde flere kontakter i latinamerikansk etterretning, og forutså en revolusjon i Bolivia noen måneder i forveien.

Ikke helt arketypisk SS-soldat med andre ord, og jeg syntes dette var på sin plass å gjøre et lite poeng av. :-)

2

Hadde egentlig tenkt "Fra Dørstokken heme til Salomo sitt land", evt. "Fra Jordmor-Matja til Dronningen av Saba" som tittel, men det ble for mange tegn.

1
Laster...