Historie

jeangabin

marco polo og angkor

I marco polos fortellinger finnes det beskrivelser av svære byer og fantastiske byggverk, noen som tidligere ikke kunne forklares. Men nyere forskning har vist at angkor var nettopp et slikt mirakel av en by. Er det muligheter for at det er angkor polo så? Eller stemmer ikke tidslinene?

1
4 svar

Jeg vil tro at Kaifeng, Chang'an og Beijing m.fl ville ha gitt Marco Polo mer enn nok å skrive om. Hvis han noensinne dro til Kina. Det vet vi ikke . Vi vet at Europeere dro dit.

1
baldviking Jeg vil tro at Kaifeng, Chang'an og Beijing m.fl ville ha gitt Marco Polo mer enn nok å skrive om. Hvis han noensinne dro til Kina. Det vet vi ikke . Vi vet at Europeere dro dit.

Jeg kan fortelle at romerske mynter har blitt funnet under utgravingen av et japansk slott fra 1000 tallet. Det sier litt om hvor mye kontakt man hadde i gamle dager. Det er også kjent at romerne hadde utsendinger hos den keiseren av kina, eller det de hadde den gangen i østen.

1
jeangabin Jeg kan fortelle at romerske mynter har blitt funnet under utgravingen av et japansk slott fra 1000 tallet. Det sier litt om hvor mye kontakt man hadde i gamle dager. Det er også k...

At det er funnet romerske mynter i et japansk slott fra 1000 tallet behøver ikke å være noe tegn på kontakt. Det er nesten 10,000 km fra Roma til Tokyo. Om myntene er fra år null så betyr det at de må flytte seg i gjennomsnitt 10 km i året for å nå Japan i løpet av 1000 år. Om de allerede hadde vært 500 år i Japan på det tidspunktet så måtte de ha flyttet seg 20 km i året for å være på plass i år 500. Det er lett å glemme at avstandene i tid ofte er langt større enn de geografiske avstandene.

1
Up-the-ra At det er funnet romerske mynter i et japansk slott fra 1000 tallet behøver ikke å være noe tegn på kontakt. Det er nesten 10,000 km fra Roma til Tokyo. Om myntene er fra år null s...

Det er bevist at romerne hadde utsendinger i kina. Det er jo ikke langt fra japan. Om romerne var ved hoffet der, så fikk de vel god kjennskap til de lokale maktforholdene. Nå skal det sies at jeg ikke kan noe om japansk historie. Jeg vet ikke hva slags samfunn, om noe, de hadde i romertiden.

1
Laster...