Nye VGD er lansert! Mer informasjon

vis noen kunne hjelpet meg med dette spørsmålet, hadde det vært til stor hjelp, det trenger ikke være den lengste teksten, alt relevant er mottatt med stor takknemlighet.

Hvordan gikk Norge fra å være et høvdingsamfunn til å bli en samlet stat?

1
18 svar

jonarne

I Trondheim er det en diskusjon nå i forbindelse med byggingen av en ny storhall. Og i den forbindelse har det kommet opp i diskusjonen at Harald Hardråde ligger begravd under Klostergata, som alle kjører gjennom når de skal til den eksisterende hallen på Øya (Nidarøhallen). Og at bygging av en storhall her vil kreve at han blir tatt opp av jorda. Noe som vil forsinke byggingen av hallen, men som nok vil glede de mange historieinteresserte.

https://www.nrk.no/kultur/kongen-ligger-begravd-i-kloakk-1.7989376

1

PerryAndre

Skulle vi ta hensyn til hvor sentrale menn i Vikingtiden bodde og ble begravd. Måtte det bli forbud mot bygging i Trondheim sentrum, Ila, Lade og Sverresborg. Jeg personlig skulle ønske at historien om vikingkongene og menn som Einar Tambarskjelve, kom på statuer. Slik tilfelle er med Olav den hellige og Leiv Eriksson i Trondheim. At sistnevnte er på sokkel fremfor flere av vikingkongene er for meg merkelig.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...