Nye VGD er lansert! Mer informasjon

jeg har fått en oppgave om mellomkrgstiden. hva det er, når det var osv. kan noen hjelpe meg skjønner ikke noe som står på nettet, det gir ikke noe mening. kan noen forklere det let og konkret. gjerne trekke inn forfattere osv

takk på forhånd:))))))

1
6 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

franzsigel

jeg har fått en oppgave om mellomkrgstiden

Dette er nok perioden mellom Falklandskrigen i 1982 og den første gulfkrigen i 1991. Kanskje mer kjent som "Dei harde åtti-åra" på norsk.

Men det er skrevet svært lite om denne perioden, så det blir lite relevant å trekke forfattere inn i dette. Kanskje enklere om du gjengir hele oppgaven din, så er det sikkert noen her som kan hjelpe deg mer spesifikt.

4

nazamimi

det står ikke mye under oppgaven. jeg må bare snkke om mellomkrigstiden. men vet ikke hva jeg skal trekke inn?

1

Patriot95

Mellomkrigstiden, var en periode, mellom 1918 og 1939, med økonomisk nedgang (speiselt Tyskland), Revolusjon og borgerkrig i Russland, børskrakket i 1929 og depresjon over den hele vestlige verden. Det var en periode der de landene som hadde tapt første verdenskrig som Tyskland, Italia, Russland (som gav opp for Tyskland) og statene i Balkan (fra Østerriket-Ungarn og det Ottomanske riket) gikk gjennom noen store politiske endringer, Tyskland nazister, Italia fascister, Russland kommunister, og landene i Balkan ble mer eller mindre fascistiske eller diktatoriske.

Det var en tid hvor veldig mange stater ble opprettet som et følge av 1. verdenskrig og spesielt Tyskland var misfornøyd med resultatet, siden de ble taperne og fikk store deler av skylden og ble hardt straffet.

1

dyratorium

mellomkrgstiden. hva det er

Regner med at det er perioden mellom de to verdenskrigene. Hvis det er verdenshistorien det dreier seg om, er denne oversikten grei:

http://historiehjelp.blogg.no/1476736496_mellomkrigstiden.html

1

nazamimi

tusen takk det var en veldig bra side:))

1

dyratorium

Hvis du er interessert i en fordypning i mellomkrigshistorien, finnes det en gammel bok hos NB (Nasjonalbiblioteket) som heter "Blad av mellomkrigstidens historie" (1943) av Victor Mogens.

http://www.nb.no/nbsok/nb/2ceb74f08d3578bd06618a5d32d1b868?index=1#0

NB har over 185 000 bøker en kan lese gratis på nett, det er bare å søke, men bøkene ligger som fotostat-kopier, noe som vanskeliggjør klipp/lim virksomhet og er dessuten ikke tillatt. (Men 'printscreen' er sikkert mulig.)

2

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...