Nye VGD er lansert! Mer informasjon

jeg har fått en oppgave om mellomkrgstiden. hva det er, når det var osv. kan noen hjelpe meg skjønner ikke noe som står på nettet, det gir ikke noe mening. kan noen forklere det let og konkret. gjerne trekke inn forfattere osv

takk på forhånd:))))))

1
6 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Patriot95

Mellomkrigstiden, var en periode, mellom 1918 og 1939, med økonomisk nedgang (speiselt Tyskland), Revolusjon og borgerkrig i Russland, børskrakket i 1929 og depresjon over den hele vestlige verden. Det var en periode der de landene som hadde tapt første verdenskrig som Tyskland, Italia, Russland (som gav opp for Tyskland) og statene i Balkan (fra Østerriket-Ungarn og det Ottomanske riket) gikk gjennom noen store politiske endringer, Tyskland nazister, Italia fascister, Russland kommunister, og landene i Balkan ble mer eller mindre fascistiske eller diktatoriske.

Det var en tid hvor veldig mange stater ble opprettet som et følge av 1. verdenskrig og spesielt Tyskland var misfornøyd med resultatet, siden de ble taperne og fikk store deler av skylden og ble hardt straffet.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...