Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvis dere ikke allerede har sett denne dokumentarserien, så anbefaler jeg den på det sterkeste. Tror den går på NRK2, men hele serien ligger ute på nrk.no. Faktisk er det en av de beste dokumentarseriene jeg har sett. Tar for seg begge sider av krigen + det som skjedde av protester osv. i USA. Noen som har sett den og synes den er like bra som jeg synes?

Og siden dette er et debattforum, hva er deres mening om denne krigen? Var det nødvendig av USA å gå inn i Vietnam for å prøve å stanse kommunistisk ekspansjon?

2
16 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

franzsigel

Ikke sett den ennå, men Ken Burns pleier alltid å være bra. Imidlertid har jeg hørt rykter om at serien NRK viser er en forkortet Europeisk versjon, så kan være verdt å sjekke ut den Amerikanske originalen om man er virkelig interessert.

I etterpåklokskapens lys klarte kanskje ikke USA å stoppe så veldig mye. Og sjelden har et land mistet så mye goodwill (eller «soft power» som man muligens ville kalt det i 2017) på så kort tid som USA gjorde mellom 1965-75.

Men om man tar på seg de amerikanske 1965-brillene så er det ikke så veldig vanskelig å tro på domino-teorien. Og muligens var USA’s engasjement i Vietnam også med på å bremse spredningen av kommunismen til land som Indonesia, Thailand, Malaysia og Fillipinene etc...

1

Nødutgang

I etterpåklokskapens lys klarte kanskje ikke USA å stoppe så veldig mye.

Ser vi kun på de militære operasjonene og tapstallene gjorde etter min mening det amerikanske militæret en brukbar innsats med tanke på at de kjempet den alltid tapte kampen mot gerilja og opprørere. Var det ikke en interessant tråd her om det for en del år siden?

1

Langveg

Ser vi kun på de militære operasjonene og tapstallene gjorde etter min mening det amerikanske militæret en brukbar

Du tenkjer sjølvsagt berre på dei døde gringoane, døde og lemlesta vietnamesarar var vel noko slags Untermensch eller endå verre; "kommunistar". . .

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...