Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvis dere ikke allerede har sett denne dokumentarserien, så anbefaler jeg den på det sterkeste. Tror den går på NRK2, men hele serien ligger ute på nrk.no. Faktisk er det en av de beste dokumentarseriene jeg har sett. Tar for seg begge sider av krigen + det som skjedde av protester osv. i USA. Noen som har sett den og synes den er like bra som jeg synes?

Og siden dette er et debattforum, hva er deres mening om denne krigen? Var det nødvendig av USA å gå inn i Vietnam for å prøve å stanse kommunistisk ekspansjon?

2
16 kommentarer

Nødutgang

I etterpåklokskapens lys klarte kanskje ikke USA å stoppe så veldig mye.

Ser vi kun på de militære operasjonene og tapstallene gjorde etter min mening det amerikanske militæret en brukbar innsats med tanke på at de kjempet den alltid tapte kampen mot gerilja og opprørere. Var det ikke en interessant tråd her om det for en del år siden?

1

Langveg

Ser vi kun på de militære operasjonene og tapstallene gjorde etter min mening det amerikanske militæret en brukbar

Du tenkjer sjølvsagt berre på dei døde gringoane, døde og lemlesta vietnamesarar var vel noko slags Untermensch eller endå verre; "kommunistar". . .

1

Lezah

"kommunistar". . .

Tror ikke alle de millionene i Sør-Vietnam leste Maos Lille Røde på sengekanten nødvendigvis.

1

Nødutgang

døde og lemlesta vietnamesarar

Understreker poenget mitt ja. De vietnamesiske tapstallene er langt høyere, noe som beviser en brukbar innsats fra amerikanerene(fra USA).

Men ja la oss ikke glemme den sør-vietnamesiske innsatsen. Den blir dessverre ofte glemt men de var i stand til å nedkjempe store fientlige styrker uten hjelp fra noen.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...