Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvis dere ikke allerede har sett denne dokumentarserien, så anbefaler jeg den på det sterkeste. Tror den går på NRK2, men hele serien ligger ute på nrk.no. Faktisk er det en av de beste dokumentarseriene jeg har sett. Tar for seg begge sider av krigen + det som skjedde av protester osv. i USA. Noen som har sett den og synes den er like bra som jeg synes?

Og siden dette er et debattforum, hva er deres mening om denne krigen? Var det nødvendig av USA å gå inn i Vietnam for å prøve å stanse kommunistisk ekspansjon?

2
16 svar

Langveg

Ser vi kun på de militære operasjonene og tapstallene gjorde etter min mening det amerikanske militæret en brukbar

Du tenkjer sjølvsagt berre på dei døde gringoane, døde og lemlesta vietnamesarar var vel noko slags Untermensch eller endå verre; "kommunistar". . .

1

Lezah

"kommunistar". . .

Tror ikke alle de millionene i Sør-Vietnam leste Maos Lille Røde på sengekanten nødvendigvis.

1

Langveg

Men det var fæle "kommunistar" hjernevaksa gringosoldatar brukte napalm mot: gamle,.kvinner og born var eitt feitt: Verda skulle reddast frå kommunismen!

1

Nødutgang

døde og lemlesta vietnamesarar

Understreker poenget mitt ja. De vietnamesiske tapstallene er langt høyere, noe som beviser en brukbar innsats fra amerikanerene(fra USA).

Men ja la oss ikke glemme den sør-vietnamesiske innsatsen. Den blir dessverre ofte glemt men de var i stand til å nedkjempe store fientlige styrker uten hjelp fra noen.

1

trøndergutten

. Den blir dessverre ofte glemt men de var i stand til å nedkjempe store fientlige styrker uten hjelp fra noen.

Nja, de falt ganske raskt sammen når USA trakk seg ut.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...