Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvis dere ikke allerede har sett denne dokumentarserien, så anbefaler jeg den på det sterkeste. Tror den går på NRK2, men hele serien ligger ute på nrk.no. Faktisk er det en av de beste dokumentarseriene jeg har sett. Tar for seg begge sider av krigen + det som skjedde av protester osv. i USA. Noen som har sett den og synes den er like bra som jeg synes?

Og siden dette er et debattforum, hva er deres mening om denne krigen? Var det nødvendig av USA å gå inn i Vietnam for å prøve å stanse kommunistisk ekspansjon?

2
16 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

franzsigel

Da har jeg endelig fått sett ferdig den Amerikanske 18-timers versjonen av denne serien, og det er bare å ta av seg hatten.

Har vært stor fan av Ken Burns helt siden borgerkrigsserien hans kom ut tidlig på 90-tallet, men her har han utvilsomt overgått seg selv.

Vietnam-krigen har egentlig aldri interessert meg noe spesielt, men det var absolutt ingen hindring for å sette pris på denne serien.

Det eneste negative er kanskje at Sør-Vietnameserne får litt lite omtale. Og krigens internasjonale dimensjon enda mindre - kunne vært interessant å fått Kina og Sovjetunionens perspektiver på konflikten. Men så er det tross alt en amerikansk serie beregnet på et amerikansk publikum, så skal ikke klage for mye på det.

Om du ikke har sett den - prøv å få tak i den Amerikanske versjonen. Føler mye må ha gått tapt når denne har blitt klippet ned til 10 timer. Kunne vært interessant å visst hva - mistenker det er en del av de "personlige historiene" som er blitt forkortet eller utelatt.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...