Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Japans overgivelse. Årsaker.

Den formelle overgivelsen av Japan ble annonsert 15. august 1945 og signert 2. september 1945. August var en hendelsesrik måned i sørøst-Asia og resulterte i at 2. verdenskrig ble over.

På skolen lærte vi at det var atombombene som var grunnen til Japans overgivelse men stemmer dette? Jeg hørte akkurat en teori at Sovjets offensiv 9. august var det som gjorde utslaget.

Jeg vil tro at det var en kombinasjon men hvilken årsak veide tyngst? Og om man tok bort en av dem, ville Japan overgitt seg?

1
74 kommentarer

granateple

Fordi en "forhandlingsfred" med de rabiate japanske lederne var like ugjenomførlig som om man skulle forhandlet med Hitler og Himler i Europa.

En fred der de samme lederne styrte videre på den samme ideologien om startet krigen ville vært umulig!

1

Langveg

Når du i ettertid gjev orsakingar for bruk av atombomber mot Japan, er det greitt å hevda at dei japanske leiarane var rabiate. Men den øvste ansvarlege, keisaren, var altså ikkje rabiat? Dei som skal orsaka USAs bestialske framferd, finn på mange bortorklaringar. Den japanske statministeren og seinare utanriksminister, Kōki Hirota, som gringoane dømde til døden i ein svært partisk rett, var langt mindre rabiat enn Truman, Patton et co.

1

Mrsa2

Keisaren burde og blitt henretta, men heldigvis for han så var det ikkje mulig i datidens Japan. Det ville medført eit opprør og mange drepne japanarar som såg på Keisaren som ein gud.

Når du snakkar om USA sin bestialske framferd, så virkar det som du gløymer i kva slags samanheng desse bombene til slutt vart brukt. Det var etter at Japan hadde massakert millionar av kinesarar, etter at Japan hadde drepe og voldteke omtrent alt som var i Manila, etter at Japan hadde hadde starta ein krig som medførte lidingar over mesteparten av Asia. Etter at Japan sin alliert Tyskland hadde drepe 6 millionar jødar. Etter at Japan, Tyskland og Italia hadde ført verda inn i krig som vart ført overe mesteparten av jordkloden. Så ja, alle dei japanske og tyske leiarane var meir rabiate enn alle dei allierte leiarane.

2

granateple

Den japanske statministeren og seinare utanriksminister, Kōki Hirota, som gringoane dømde til døden i ein svært partisk rett, var langt mindre rabiat enn Truman, Patton et co.

Nå startet ikke hverken Truman, Patton eller noen andre amerikanere eller Briter en krig som kostet mer enn 60 millioner drepte heller!

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...