Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Japans overgivelse. Årsaker.

Den formelle overgivelsen av Japan ble annonsert 15. august 1945 og signert 2. september 1945. August var en hendelsesrik måned i sørøst-Asia og resulterte i at 2. verdenskrig ble over.

På skolen lærte vi at det var atombombene som var grunnen til Japans overgivelse men stemmer dette? Jeg hørte akkurat en teori at Sovjets offensiv 9. august var det som gjorde utslaget.

Jeg vil tro at det var en kombinasjon men hvilken årsak veide tyngst? Og om man tok bort en av dem, ville Japan overgitt seg?

1
74 kommentarer

Lezah

Det er en ting jeg har tenkt på av og til: var det ikke noe annet alternativ enn en konvensjonell invasjon av Japan? Hva med rett og slett å sitte stille en stund, dvs. nøye seg med det man allerede har erobret, og fortsette å bombe konvensjonelt?

Tja. Konvensjonell brannbombing av Tokyo i Japan avskrekket dem ikke. Dødstallene der var jo på nivå minst med a-bombene. Samtidig må man huske hva som skjedde i de områdene okkupert av Japan. Å la dette fortsette ville også føre til enorme tap av menneskeliv i allierte land som Kina etc.

2

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...