Nye VGD er lansert! Mer informasjon

HF808 - Vår Herres klinkekule

Velkommen til Runde 808 i leken Historiske Fjes.

Regler:

Først legges det ut et bilde av en historisk person, hvorpå deltagerne stiller spørsmål og forsøker å løse oppgaven. Når en oppgave er løst blir oppgaveløseren belønnet med 1 poeng samt legger ut neste bilde. Slik holder man på til en person har nådd 10 poeng, denne personen starter så neste tråd.

Forøvrig: bruk av ulovlige hjelpemidler kan i beste fall medføre allmenn spott og i verste fall resultere i samme straff som ved klogging. Det gjøres oppmerksom på at fjesleken følger det juridiske prinsippet Ei incumbit probatio qui negat.

Mer om reglene, samt noen tips, finnes på denne siden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Første oppgave

Alle minus kosehunden.

10
524 svar

524 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

BlackEagle

Velkommen til Runde 808 i leken Historiske Fjes.

Jeg har ikke tenkt å avspore tråden, men jeg håper du kan tilgi at jeg kommer med en liten digresjon (det kan riktignok kreves noen år på baken for at poenget skal synes tydelig):

I hine hårde dage - før Berlinmurens fall - skjedde det en viss oppmykning i Sovjet; og også i forholdet mellom Sovjet og USA. Begge lands ledere pådro seg på grunn av det en viss popularitet (det skal være usagt hvorvidt populariteten var berettiget). Omtrent samtidig inntrådte det en økonomisk nedgang flere steder i Europa; bl. a. i Red Lights District i Hamburg (muligens også i Berlin). Enkelte selvstendig næringsdrivende i dette distriktet skjønte snart at man så å si måtte ta noen grep, og en av dem fant ut at en skikkelig rabatt eller løfte om rabatt under visse betingelser kunne være en proper vei å gå for å løse opp strikken rundt lommeboka til kundene. Derfor fikk hun tatovert ansiktet til hr. Gorbatsjov (han med glasnost og perestrojka) øverst på det ene låret, og ansiktet til hr. Reagan (B-skuespilleren med fingeren på atomknappen) øverst på det andre låret - og de av kundene som da kunne gjenkjenne én eller begge av dem, skulle da få henholdsvis 40 eller 80 prosent rabatt.

Sånn gikk nu dagan, forretningen blomstret og alt var såre vel. En dag kom det imidlertid inn en nordmann, og han fikk seg forelagt samme spørsmål og løfte om rabatt. Han sto og studerte en stund, skakket på hodet og klødde seg i skjegget - og så kom det etter en stunds tenkning:

Tjaaa… han på det venstre låret er nok Gorbatsjov… og han på det andre må vel være Reagan... hmmm… men han i midten med det krøllete håret og de fyldige leppene - det må jo være Einar Førde!

Mvh

BE

3

djsturm

Eratóstenes

2

Artaxerxes

**KLASK!!**

Gratulerer!

1

djsturm

Takk.

Begynner å få vondt i panna nå ?

1

1769

Mannen bak den første kjente utregningen av jordens omkrets er korrekt.

Gratulerer!

1

ElvishPresley

Grattis til dj!

1

Boccherini

Nå var det mye klasking her. På tide å ringe Sedeligheten.

Grattis til katta!

1

Artaxerxes

Sluttstillingen:

10: djsturm 9: 8: Artaxerxes 7: 6: 1769 5: Boccherini 4: ElvishPresley 3: 2: tr0ndern 1: rocket147

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...