Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Through the darkest of times (PC-spill)...

Er kanskje flere enn meg som har litt mer tid til overs enn vanlig for øyeblikket?

Og det finnes muligens enda verre ting å oppleve enn pandemier?

Stedet er Berlin. Året er 1933. Adolf Hitler er nettopp blitt utnevnt til rikskansler. Og hvem er egentlig bedre egnet til å stoppe han enn Wilhelm Feldhahn (32) - Sosialdemokrat og heisfører?

Ganske mange mistenker jeg. Til tross for plenty med empati og en hemmelighetsfull personlighet, er jeg redd unge Wilhelm neppe er rette mannen til å lede en motstandsgruppe som skal styrte det Tredje Riket.

For det første aner hverken han eller hans 2 kristendemokratiske sammensvorne helt hva det egentlig skal gjøre, bortsett fra å prate litt med naboer og kollegaer i Kreuzberg.

Men for å ikke bli helt overkjørt av sentrumsvelgere, samt øke appellen blant arbeiderklassen rekrutterer man 1 stk kvinnelig arbeidsledig anarkist, samt en kommunistisk hvitsnippsarbeider.

Raskt viser det seg at det kanskje ikke var så lurt å satse på en bred front. De kristne har allerede startet å kreve å kaste ut anarkisten, og den nye kommunisten er absolutt ikke vennlig innstilt mot Sozi-Willy.

Men den brede alliansen har visse fordeler. En anti-nazistisk prest og menigheten hans ser ut til å la seg overtale til å støtte motstandsgruppen. Og en lokal fagforeningsleder er også sympatisk innstilt til gruppen. Så kanskje er dette spiren til noe stort?

Willy har allerede planer om å rekruttere noen konservative monarkister og kanskje det til og finnes noen nasjonalister i DNVP som er skeptisk til alliansen med NSDAP?

Og om man bare klarer å lage noen flygeblader og male noen fengende slagord på Berlins vegger så er det vel bare et spørsmål om tid før President Hindenburg og hans kumpaner bytter ut Hitler med en mer moderat rikskansler?

Så setter noen fyr på Riksdagen. Og det er i alle fall ikke Willy som gjorde det. Fortsettelse følger kanskje...

Men hvorfor ikke prøve selv, og bruke en hundrelapp for å laste ned det tyske (oversatt til engelsk) PC-spillet "Through the darkest of times" fra Steam? Virker meget lovende så langt.

3
1 svar

1 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

franzsigel

En riksdagsbrann stopper imidlertid ikke Willy Feldhahn. Den lille gruppen hans begynner å få dreis på sakene og skaffer seg fort kontakter og støttespillere over hele Berlin.

Kristen-fløyen i gruppen har ikke bare suksess i å rekruttere i byens menigheter, men kommer også i kontakt med akademikere på universitetet og til og med den lokale konservative eliten.

Willy selv sjarmerer eks-fagforeningsledere, og oppnår sin første store suksess da man endelig klarer å male antinazi-slogans på en viktig bygning.

Men det begynner å dukke opp problemer. Heisfører Willy er ingen stor økonom, og det viser seg fort at det koster noen riksmark å drive motstandsbevegelse.

Stor aktivitet gjør også at politiet begynner å fatte interesse for Willy & co.

Og den anarko-kommunistiske fløyen av ledergruppen er i ferd med å bli et problem. Da den kvinnelige anarkisten og mannlige kommunisten blir stoppet av politiet, velger de i et øyeblikks overmot å gå fysisk til angrep på politimennene. Det viste seg å være en svært dårlig ide. Anarkisten klarer å stikke seg unna, men den kommunistiske hvitsnipparbeideren ender opp i arresten.

Kort tid senere får resten av ledergruppen nyheten om at han dør under avhør.

Det blir alvor. Og vi er fortsatt ikke kommet lenger enn april 1933.

Ting tyder på at kommunisten må ha snakket før han døde, for nå ser det ut som Gestapo er på sporet etter Willy & co. Så her må man legge om til en mer forsiktig strategi.

Willy & den kvinnelige anarkisten må begge ligge lavt, mens kristenfløyen får stå for mesteparten av aktiviteten. Og vår kommunistiske venns død, gjør at det er en ledig stilling i ledergruppen. Willy satser på en mer moderat linje, og gir jobben til den sosialdemokratiske læreren Michael Hagelstein.

Lektor Hagelstein er en meget intelligent og velutdannet mann og ser ut til å være den perfekte stabssjefen til den mer handlingsorienterte Willy Feldhahn. Men etter kort tid oppdages det at Hagelstein både lider av krigstraumer OG har en bror i SA.

Willy får muligheten til å kaste ut Hagelstein med en gang, men velger å gi mannen en sjanse. Kontakter i SA kan jo til og med vise seg å være nyttige?

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...