Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hadde Heyerdahl rett om Påskeøyas befolknig?

Ser ut som at genetisk forskning nå kan slå fast at det var blanding med sør-amerikanere i Polynesia før europeerene oppdaget dem.

https://forskning.no/arkeologi-historie-kultur/ny-forskning-gir-stotte-til-thor-heyerdahls-teori-om-soramerikanere-i-stillehavet/1710541

Så kommer hans teori tilbake i varmen igjen? (Vel, den var vel hot i media men ikke i fagmiljøene).

1
2 svar

2 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

BornOnThe4thOfJuly

Hans teori kommer neppe tilbake. Den var for løst fundert.

Men at det kan ha vært kontakt mellom polynesierne og amerikanerne er vel mulig. Ut fra at det er usikkert at de nådde Galapagos en gang så tror jeg i tilfelle mer på at det er polynesierne som fant Amerika og ikke omvendt.

Påskeøya var uansett en enveisbilett når de hadde hugget ned alle trærne der.

1

Varulv2478

Ser ut som at genetisk forskning nå kan slå fast at det var blanding med sør-amerikanere i Polynesia før europeerene oppdaget dem.

Knapt overraskende at det er fremlagt genetiske spor om et slikt møte mellom de søramerikanske indianerne og polynesiere ettersom indisier om dette er eldre enn Heyerdahls nedskrevne teoriene som var dårlig begrunnet med svak fundament. De søramerikanske indianersivilisasjoner langs stillehavskysten er dessverre veldig dårlig dokumentert pga. naturkatastrofer og politiske turbulenser i 1400-tallet slik at spanjolene kom til et ruinert kulturområde. Ennå fant de en aktiv maritim kultur med store balsaflåter utstyrt med seil som så ut til å ha slektskap med seilføringen fra Polynesia.

Uansett er polynesierne det meste bereiste folkeslaget i menneskehetens historie ettersom de hadde regelrett koloniserte Stillehavsregionen, avlagt seg enorme avstander og nådde Østafrikakysten i vest - så hvorfor ikke Sør-Amerika? Men utveksling av ideer så ut til å ha vært så minimalt, at det kan ikke være annet enn flyktende møter i sin tilfeldighet.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...