Nye VGD er lansert! Mer informasjon

HF849 - E pluribus unum

Velkommen til Runde 849 i leken Historiske Fjes.

Regler:

Først legges det ut et bilde av en historisk person, hvorpå deltagerne stiller spørsmål og forsøker å løse oppgaven. Når en oppgave er løst blir oppgaveløseren belønnet med 1 poeng samt legger ut neste bilde. Slik holder man på til en person har nådd 10 poeng, denne personen starter så neste tråd.

Forøvrig: bruk av ulovlige hjelpemidler kan i beste fall medføre allmenn spott og i verste fall resultere i samme straff som ved klogging. Det gjøres oppmerksom på at fjesleken følger det juridiske prinsippet Ei incumbit probatio qui negat.

Mer om reglene, samt noen tips, finnes på denne siden.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Første oppgave

7
742 svar

742 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Artaxerxes

Sluttstillingen:

10: Artaxerxes 9: Boccherini 8: Kalle73, tartaglia2 7: 6: rocket147 5: 1769 4: 3: 2: 1: Andropov, malvolio

Ved opptellingen oppdaget jeg at Kalle hadde fått registrert et par poeng mindre enn han skulle hatt, så både han og tartaglia klatret helt opp i ryggen på meg og Boccherini.

Bocchen sto for øvrig over hele 18 matchballer i denne runden; de høye franske har tydeligvis striks kustus på hjemmekontoret! Selv brente jeg 9 matchballer før jeg endelig satte en i kassa, men jeg var i hvert fall med å stille spørsmål på de fleste av dem. Den ene jeg nok ville tatt uten å stille spørsmål, Silo av Asturias, så jeg ikke før den allerede var løst. Tanken gikk til denne bildeserien med en gang jeg åpnet bildet., men det var altså for sent..

2

Boccherini

Bocchen sto for øvrig over hele 18 matchballer i denne runden; de høye franske har tydeligvis striks kustus på hjemmekontoret!

Moaning.

Det er slik det går på denne tiden av året når bokholderiet skal ettergås i enhver søm som tenkes kan.

1

tartaglia2

Hadde nesten glemt hvor deilig det var å ta et fjes noen sekunder før nestemann, spesielt når vedkommende tydeligvis tok seg tid til å legge på lenke.

Neste

2

Artaxerxes

Neste

Hmmmm....

Skuespiller? Sport? Annen kultur?

Norge? Europa? USA?

1

tartaglia2

Elisha Otis

2

tartaglia2

Gratulerer!

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Språk

Språk

Bilde

Astronomi

Astronomi

Laster...