Historie

mar_ette

Ukraina - en historisk allegori.

Siden vgd driver med lite annet enn sensur/kontrollert kupping av innlegg... Ingenting her i dette innlegget er ment som faktiske påstander jeg kommer med, det er kun utsagn som leseren selv kan tolke på eget grunnlag, ment for å fremme selvstendig tankegang hos leseren:

Ukraina er et av europas fattigste land, og har en historie med nasjonalisme/konflikter/okkupasjon. De klarte aldri å bygge et velstandssamfunn i perioden etter løsrivelsen fra sovjet, hvor de hele tiden har vært i et økonomisk vakum på grunn av de pågående konfliktene både internt og eksternt. En kan lett se likthetene mellom maydan-kuppet i 2014 og hitlers maktovertagelse hvor høyre-ekstreme skjøt mot politi/fredelige demonstranter og ga skylden på det enda demokratisk kontrollerte politiet, som ledet fram til de fascistiske kreftenes overtagelse og fjerning av demokratiet.

På samme måte som hitlers gjeng bombet nasjonalforsamlingen og ga skylden på kommunistene, og startet likvidering av politiske motstandere. En ser at den fascistiske tankegangen gjennomsyrer det ukrainske samfunnet på alle nivåer, og nå som de vestlige samfunn ikke lengre har styrke til å stå imot fascistiske strømninger i egen befolkning blir russlands invasjon det siste håpet, på samme måte som de alliertes motstand og til slutt seier var det under andre verdenskrig.

Ideen om å tvinge hele befolkningen ut i en væpnet konflikt slik det gjøres i ukraina i dag er ingenting annet enn selve grunnpilaret i fascismen, altså en har egentlig ikke et samfunn som hele, eller engang flertallet mener det mener det er verdt å kjempe for, isteden tvinger en befolkningen til å bli kanonmat. Nå blir vel ikke Selenzkyj helt å sammenligne med hitler, men den underliggende fascistiske tankegangen er der. På samme måte som quisling ble innsatt av nazi tyskland er han innsatt av fascistiske krefter i de vestlige landene.

2
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Russland er et av europas fattigste land, og har en historie med nasjonalisme/konflikter/okkupasjon. De klarte aldri å bygge et velstandssamfunn i perioden etter oppløsningen av sovjet, hvor de hele tiden har vært i et økonomisk vakum på grunn av de pågående konfliktene både internt og eksternt. En kan lett se likthetene mellom maydan-kuppet i 2014 og hitlers maktovertagelse hvor høyre-ekstreme skjøt mot politi/fredelige demonstranter og ga skylden på det enda demokratisk kontrollerte politiet, som ledet fram til de fascistiske kreftenes overtagelse og fjerning av demokratiet.

På samme måte som hitlers gjeng bombet nasjonalforsamlingen og ga skylden på kommunistene, og startet likvidering av politiske motstandere. En ser at den fascistiske tankegangen gjennomsyrer det russiske samfunnet på alle nivåer, og nå som de vestlige samfunn har styrke til å stå imot fascistiske strømninger i egen befolkning blir Ukrainas seier det siste håpet, på samme måte som de alliertes motstand og til slutt seier var det under andre verdenskrig.

Ideen om å tvinge hele befolkningen ut i en væpnet konflikt slik det gjøres i russland i dag er ingenting annet enn selve grunnpilaret i fascismen, altså en har egentlig ikke et samfunn som hele, eller engang flertallet mener det mener det er verdt å kjempe for, isteden tvinger en befolkningen til å bli kanonmat. Nå blir vel ikke Putin helt å sammenligne med hitler, men den underliggende fascistiske tankegangen er der.

3

Et par spørsmål. Hvorfor skriver du den ukrainske presidentens navn slik? Får håpe for din del at du er mer korrekt i dine politiske observasjoner da, om ikke annet. Har ikke sett noen som ikke har fått med seg riktig skrivemåte, har det kanskje noe med den "Z"´n å gjøre? Og spm. 2, hvilket parti er "ditt" parti i den norske partifloraen? (Man har vel sine "mistanker", men. Det er visst faktisk overraskende mange putinister i Norge, ref. en "protestbølge" mot at det visstnok hadde vært for positiv omtale av den ukrainske presidentens tale på en ytre venstre politikers facebook-side forleden ..)

PS. - Kan det forresten pr. definisjon bli stort verre enn dette som skjer mot sivilbefolkningen i Ukraina? Visste ikke at russerne var så feige gitt, altså at sivile mål, f.eks. boligblokker og sykehus, er det de finner mest tilfredsstillelse i å bruke som artilleriblinker... Noe tilsvarende over tid fra tidligere kriger, mon tro? Kujoner.

2

Siden vgd driver med lite annet enn sensur/kontrollert kupping av innlegg... Ingenting her i dette innlegget er ment som faktiske påstander eller meninger jeg kommer med, det er kun utsagn som leseren selv kan tolke på eget grunnlag, ment for å fremme selvstendig tankegang hos leseren:

Så det er bare å støtte de russiske frigjøringsheltene i ukraina, for fascisme vil aldri være noe alternativ...

1

Jeg synes det er helt greit å kunne kritisere også den ukrainske regjeringen.

Det er veldig sjeldent i historien at det bare finnes en side i en sak. Og jeg mener at vi i et opplyst samfunn også trenger å høre historier vi ikke liker.

Men det å kalle alle man ikke liker for fascister gir ikke nødvendigvis mening, og skaper bare et debattklima som inviterer til usakligheter.

VGd er egentlig et godt debattforum. Jeg har selv en del kontroversielle meninger, og har veldig sjeldent blitt sensurert her. At det finnes folk som kommer med hets og tull er en del av gamet og det må man bare akseptere.

Gode argumenter derimot bør ikke sensureres, men analyseres.

1

Lignende innlegg

Historie vif_support Publisert

17. mai til ettertanke

Kongen hilser det norske folk 17. mai 1940 Kongens hilsen leses opp i Tromsø radio, den eneste frie radiostasjonen i Norge https://www.nrk.no/skole-deling/12165 London Radio 17. mai 1945 Siste 17. mai...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
10 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Filosofi nyheim Publisert

Vennskap

Ja, dyr trenger også å føle nærhet og vennskap. Egentlig en selvfølge som ikke blir forstått godt nok.
1
0 svar
Filosofi Bogilde Publisert

På vei mot et Big Bang

Jeg begynner med å identifisere den eneste egenskapen av eksistensen som nødvendigvis alltid må ha eksistert, et 'potensial for tilblivelse'. Mitt argument: "Ethvert realisert øyeblikk må nødvendigvis...
1
0 svar
Historie VESTMAN Publisert

Harald Hårfagre

Nå har jeg lest Tormod Torfæus' saga om Harald Hårfagre. Islendingen Torfæus (1636-1719) var Kongelig historiker av kongedømmet Danmark-Norge. Som islending hadde han tilgang og ikke minst en særegen...
1
0 svar
Språk pethfah Publisert

Tur til Danmark

Kan jeg veksle fra norske kroner til danske kroner på danskeferja? Og kan jeg isåfall gjøre det med kontanter? Jeg skal snart dra til Danmark og jeg har ikke bankkort.
1
0 svar
Laster...