Historie

Mujahed

Jack the Ripper avslørt?

http://www.nettavisen.no/servlets/page?section=6&item=239683

Den verdenskjente forfatteren Patricia Cornwall har brukt flere titalls millioner på sin egen Jack the Ripper-etterforskning. Nå er hun klar med konklusjonen.

– Jeg vet at det var maleren Walter Sickert, sier Cornwall, som ifølge Aftonbladet er helt besatt av drapene som rystet London høsten 1888. Hun ble så interessert i saken at hun bestemte seg for å innlede sin egen etterforskning.

Skar opp malerier Hun leide inn DNA-eksperter, grafologer og kunstkjennere. Cornwall er nå overbevist om at det var maleren Walter Sickert som begikk de fem bestialske drapene.

For å bevise sin tese, kjøpte hun inn nærmere 30 av hans malerier, som hun skar opp for å lete etter Sickerts egen DNA. Noen av maleriene kostet mange hundre tusen, men hun kuttet ikke opp alle, for mange av kunstkjennerne ble lyn forbannet.

Mistanken om at Walter Sickert var drapsmannen, dukket opp allerede på 1960-tallet. Teorien ble lansert av forskjellige kunstkritikere, etter at Sickert malte serien «The Camden Town Murders» 20 år etter drapene. Bildene viste en mann med skjult utseende som satt i et rom med en kvinne, trolig en prostituert, som av og til sov, av og til virket å være død.

Undersøkte brev – Sammenlikner man med bilder fra likhuset, er det skremmende likheter, sier Cornwall til BBC.

DNA-analysen som hun fikk gjennomført, ga resultater, men ikke i like sterk grad som hun håpet. Under etterforskningen i 1888 fikk politiet mange brev der avsenderen påsto at han var drapsmannen. De fleste var falske, men noen av dem kunne ha vært skrevet av Jack the Ripper.

Cornwall fikk den engelske regjeringens tillatelse til å la sine eksperter undersøke brevene. De var imidlertid pakket inn i plast, noe som hadde drept alle spor av DNA. Til slutt ble det funnet et siste brev som aldri ble arkivert, men som man mistenkte var ført i pennen av drapsmannen.

Vannstempel De små sporene av DNA som fantes i brevet, stemte overens med DNA fra brev som ble skrevet av Walter Sickert. Men ekspertene sa samtidig at DNA på kunstnerens egne brev, var en blanding fra flere personer.

Cornwall gjorde imidlertid enda en viktig oppdagelse. Det tidligere ukjente brevet fra drapsmannen hadde et vannstempel fra papirforretningen Perry & Sons - en forretning Sickert brukte.

I november kommer Cornwalls bok om Sickert ut.

– Dette er så viktig for meg at jeg ofrer mitt rykte på det, sier Patricia Cornwell.

1
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hmm..leste nettopp at håndskriften aleine var et altfor dårlig bevis på at det var Sickert som var the Ripper, og at han var for uerfaren med kniven til å kunne ha vært han. Jack var flink med kniven og visste åpenbart mye om anatomi; bl.a fjerna han milten fra en dame på kirurgisk vis. Men joa, det er en spennende teori. Sjøl heller jeg mer til James Maybrick.

Uxbridge:"I appear to have lost my leg, Sir!" Wellington:"Oh? Well, change your clothes then! Can't have you command men in those rags!"

1

Det er jo ikke lenge siden From Hell kom, som var en dårlig film om hva Ripper gjorde, men allikavel bør den ses.

www.casebook.org anbefales for de som vil fordype seg enda mer i historien om Jack the Ripper

1

Jeg har altid trodd det var en fisker...

Det hadde forklart hvorfor han var så flink med kniven. Og hvordan han kunne forsvinne plutselig. Alle drapene skjedde relativt nær havnen.

******************************************************************************************** The next time you find yourself in a difficult situation, remember; "Just enjoy the Ozzy, and keep your mouth shut". It's amazing how much wisdom it is in that simple sentence. Try it sometime, you'll be surprised how well that works.

1
Labeled Jeg har altid trodd det var en fisker... Det hadde forklart hvorfor han var så flink med kniven. Og hvordan han kunne forsvinne plutselig. Alle drapene skjedde relativt nær havnen....

Labeled: Jeg tror ikke en fisker veit mye om hvordan man fjerner milten fra et menneske. Det er rimelig stor forskjell på å sprette opp fisk og å fjerne alle innvollene på et menneske på under 45 minutter på kirurgisk vis. For det andre blei morderen observert flere ganger like etter drapene, bl.a av en vekter, og alle påpekte at han var usedvanlig pent antrukket til å vandre i slummen. Altså kan man anta at han var forholdsvis rik, og dermed ingen fisker..

Uxbridge:"I appear to have lost my leg, Sir!" Wellington:"Oh? Well, change your clothes then! Can't have you command men in those rags!"

1
Madcalvert Labeled: Jeg tror ikke en fisker veit mye om hvordan man fjerner milten fra et menneske. Det er rimelig stor forskjell på å sprette opp fisk og å fjerne alle innvollene på et menne...

Kanskje en prominent skipslege? Eller en militær skipslege? De visste jo alt om å arbeide raskt og effektivt... amputasjonsknivens mestre...

--------------------------------------------------------------------------------- Chuckie, chuckie, chuckie.... NOT Eric the-half-a-Bee... "Clint Eastwood, I fu*ked him... Ohh!!" ---------------------------------------------------------------------------------

1
Chuckie Kanskje en prominent skipslege? Eller en militær skipslege? De visste jo alt om å arbeide raskt og effektivt... amputasjonsknivens mestre... ---------------------------------------...

Det har jo kommet teorier om at konglige stod bak.... var ikke en av prinsene mentalt forstyrret, og ofte snek han seg ute blant vanlige folk. Jeg har sett en dukumentar der mye av etterforskningen faktisk peker mot den engelske kongefamilien.... noe som har hørt noe lignende? -:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-:-: Mr Garrison (about women): I don't belive in something something that bleeds for five days and doesn't die from it, OK?

1
KongenAlex Det har jo kommet teorier om at konglige stod bak.... var ikke en av prinsene mentalt forstyrret, og ofte snek han seg ute blant vanlige folk. Jeg har sett en dukumentar der mye av...

"KongenAlex skrev: Det har jo kommet teorier om at konglige stod bak.... var ikke en av prinsene mentalt forstyrret, og ofte snek han seg ute blant vanlige folk. Jeg har sett en dukumentar der mye av etterforskningen faktisk peker mot den engelske kongefamilien.... noe som har hørt noe lignende? "

Vel, det har jo vært skrevet flere hundre bøker om drapene, som alle lanserer sin egen teori. Boken "Mord og Vanvidd" er skrevet av en psykolog med bakgrunn fra seriedrapssaker i USA, som hevder at det skal være Prins Eddy som står bak. Forøvrig preges boken av svært manglende bevisførsel.

Den mest underholdene teorien er forøvrig den i From Hell ( Tegneserien, da tenker jeg ikke på den skrekkelige filmen )

Jeg tror slike teorier uansett har lite for seg, da slike bøker er skrevet med ett formål for øye: salg. Salgsmessig er det en større fordel da å lansere kongefamilien som mistenkt, enn en eller annen kullemper fra havneområdet.

London 1888 var verdens største by og bestod av nesten 8 mill. mennesker - man må bare innse at det kunne ha vært hvem som helst :)

Mahdi

1
Labeled "Madcalvert: Kanske han var en kirurg da?

Labeled: Ja, det er jo kansje den mest berømte teorien av dem alle. Kongehusets personlige lege, Sir William Gull, har vært en "mistenkt" i saken i nesten 100 år. Det er denne teorien som blir presentert i filmen "From Hell" med Johnny Depp og Heather Graham, og sjøl om den ikke er så veldig troverdig er den veldig underholdende! Uansett kan man si ganske sikkert at Jack kunne dette med kniver. Han kan ha vært en slakter, men slaktere tjente dårlig og Jack var som kjent kledd som en gentleman. Dette styrker jo igjen teorien om at han var en lege..

Uxbridge:"I appear to have lost my leg, Sir!" Wellington:"Oh? Well, change your clothes then! Can't have you command men in those rags!"

1

Har ikke noe større tro på at Sickert gjorde det enn at noen andre av de mistenkte stod bak. Argumenter jeg har sett mot den teoreien er at DNA-bevisene var usikre, og at det vannstempelet som nevnes var av en ganske vanlig type.

Jeg har lest en del på casebook.org og mange av de teoriene som lanseres virker veldig sannsynlige, så det er ikke godt å vite hva man skal tro på.

Den eneste teorien jeg ikke har noen som helst tro på er den om den kongelige konspirasjonen. Tullball!

1

Lignende innlegg

Språk henriksenoda0 Siste svar

Samisk

Hei folkens. Æ e 14 år å har hadd samisk ei stund på skola men æ tenke æ fikk ikje lært å snakke årdentli. E det nån såm har ei nettside som kan hjelpe mæ med å si setninge ikje bare ord? Helst nån ku...
1
1 svar
Språk Script Publisert

Vi

Åsa Linderborg klager over det barnslige bruken av "vi", som brukes til barn, og visstnok nå også middelaldrende kvinner som henne av butikkekspeditører. Hun nevner at annet "Vi", det kongelige vi, jf...
1
0 svar
Filosofi Script Siste svar

Eksklusjonsmaskinen

En ene halvdelen av mureriet er katolsk antipritestantisme, den andre halvdelen dr antikristelig. Tilsammen en ufattelig stor banalitet, ondskap og dumskap.
1
1 svar
Vitenskap TerjeRasmussen Siste svar

TOLLTULL

Har sett litt på TV2 serien om de norske tollerne. En av tollerne sa på bakrommet at "han bare måtte skjelle ut harryhandlern". Dette var svært uprofesjonelt av vedkommende, han burde hatt en skikkeli...
2
1 svar
Laster...