Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvem/hva var Lucifer?

Okei, for å gjøre en lang historie kort.

Jeg så Exorcisten filmen nå nettopp. Jeg ble mer eller mindre interessert i personligheten "Lucifer", det jeg lurer på om det er noen informasjon eller historier hvor Lucifer er innblandet? Jeg takker for alle seriøse svar.

1
24 kommentarer
Trådvisning
Hele diskusjonen

Sjakala

JEG er lucifer......moahaha

1

pushback

Baldviking skrev:

Navnet betyr Lysbringeren og stammer fra den latinske oversettelsen av Jes 12,14. Lucifer blir dermed bare et annet navn for Satan, Djevelen, Hinmannen, Den onde, o.s.v. Myten gjør ham til den mektigste og mest kunnskapsfulle blant Guds engler, som gjorde opprør mot Gud og ville gi menneskene kunnskap som langt ville overstige deres fatteevne og ble straffet for det ved å sendes ned til det mørke, varme stedet, eller egentlig kastet mot jorden. Lucifer er egentlig en tragisk skikkelse, som straffes for sitt overmot, mer enn ondskap.

Heh, da må jeg igjen få uttale at jeg ikke forstår meg på kristne. Ifølge dette så er jo Gud en forbanna drittsekk? Han ville ikke at folket på jorden skulle bli opplyst? Og denne skikkelsen forguder de? Forstå det den som kan.

1

RattusNorvegicus

> pushback skrev: > Heh, da må jeg igjen få uttale at jeg ikke forstår meg på kristne. Ifølge dette så > er jo Gud en forbanna drittsekk? Han ville ikke at folket på jorden skulle bli > opplyst? Og denne skikkelsen forguder de? Forstå det den som kan.

Man kan jo spørre seg hva denne kunnskapen har gjort oss, eller snarere hva vi har gjort med den. Atomvåpen er jo ikke direkte sunt. Det var dumt at det ikke var et tre for visdom også, men det er vel noe man må opparbeide seg..

1

varjen

pushback skrev: "Heh, da må jeg igjen få uttale at jeg ikke forstår meg på kristne. Ifølge dette så er jo Gud en forbanna drittsekk? Han ville ikke at folket på jorden skulle bli opplyst? Og denne skikkelsen forguder de? Forstå det den som kan."

Som Rattus nevner må man se dette i sammenheng med myten om syndefallet. Om menneskene som mister sin tillit til gud og lar seg lede inn i fristelse.

Lucifer fyller da samme rolle som slangen gjorde i denne myten. Lucifer ville lede menneskene inn i fristelsen å svikte gud. Fristelsen består i å få all kunnskap og at man tror man kan gjöre seg uavhengige av sin skaper. -----------------------------------------------------------------

varjen - forövrig er det min mening at Karthago bör ödelegges.

1

Lignende temaer

Bilde

Vitenskap

Vitenskap

Bilde

Filosofi

Filosofi

Bilde

Alternativt Livssyn

Alternativt Livssyn

Bilde

Astronomi

Astronomi

Bilde

Språk

Språk

Laster...