Hus, Hage og Oppussing

ZyberZone

Kjøpe parkett

Hei,

tenkte kjøpe parkett og legge i stua og soverommet. Hva slags merker bør jeg gå etter? Vil gjerne ha et golv med OK kvalitet, for å slippe å bytte det annethvert år.

Er det stor forskjell på merkene, og er det noen spesielle merker jeg bør styre unna?

1
24 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

styr unna salsa tarkett er helt jævlig å legge.

1

jeg har hatt parkett og det beste råd jeg kan gi deg er: Styr unna alt som kaller seg parkett, men ikke er det

dermed gjenstår bare skikkelig parkett som er dobbelt så dyr og 50 ganger så slitesterk, evt kan du velge furugulv eller linoleum til samma prisen.

jeg la "eikeparkett" og etter en fest med en dames stiletthæler så var det gulvet mer eller mindre ødelagt

1

Kärhs parkett er fantastiskt bra! God kvalitet, god å legge, og en grei pris(hvis du ikke sammenligner med mye av møkka som selges på blandt annet OBS)

1

Har sett litt på Kärhs ja, de har ihvertfall glimrende nettsider og var og hentet noen kataloger på Byggmakker tror jeg.

Var forsåvidt innom Obs (morsomt du nevner det :) ), og såvidt jeg fikk med meg solgte de parkett av merket Tarkett? Det samme som Maxbo solgte.

1

Jeg syntes ihvertfall den blir penest og veldig grei å legge.

Har vært borti noe som aldri blir pene i de "korte" skjøtene, samtidig så er det noen av dem som har fasong som en banan. Og blir dermed helt umulig å legge. Og de to jeg har dårligst erfaring med kommer fra Obs og maxbo.

1

Det du først og fremst bør se på er tykkelsen på det øverste laget (eik, bøk ol.). Som regel står prisen i forhold til tykkelsen, for jo tykkere det er, jo oftere kan du slipe ned gulvet...

Billigparkett har bare et syltynt lag, som knappest kan slipes en eneste gang.

1
SnikkerAnders1

KÄHRS er en veldig bra parkett med god slitestyrke. Den får du kjøpt hos Monter til en grei pris, etter hva jeg erfarer. Har lagt ca 100m2 med Kährs Eik Cambridge, hvor Monter kom billigst ut på pris. Resultatet ble veldig bra, og slitestyrken ser også bra ut... Parkett er jo et tregulv, så du vil jo kunne klare å lage merker i det, men denne produsenten er blandt de med best kvalitet med bl.a lameller som er limt på 4 sider.

lykke til med valget!

1

Ser faktisk ut til at det blir Kährs, om jeg klarer å finne det til en god pris. Ser ganske bra ut, til prisen å være. Ganske tykt gulv også, som ihvertfall selgeren påstår går å slipe en 3-4 ganger.

Lønner det seg å dra over til Sverige å kjøpe gulv? Er rundt en 30 m2 jeg tenkte kjøpe.

1

Hva med laminat?

Er riktignok ikke treverk, laget av plast, men utrolig slitesterkt. IKEA sin laminat koster 65,- pr m2 og er utrolig slitesterkt. Den har 10 års garanti. Og er lett og legge og ser ikke så ille ut. Og du slipper merker fra stiletthæler.

Men er jo ikke parkett da...

1

Har lagt kahrs parkett i stua nå. Godt fornøyd med kvaliteten og var en fryd å legge.

1
CV14200 Hva med laminat? Er riktignok ikke treverk, laget av plast, men utrolig slitesterkt. IKEA sin laminat koster 65,- pr m2 og er utrolig slitesterkt. Den har 10 års garanti. Og er let...

Slitesterkt i all ære, men det er liksom ikke "the real thing".

Hva skal man med slitesterkt når følelsen av å gå på gulvet bare er ille...

Jeg har parkett i alle rom. Kjæresten kjøpte hus i sommer, med kun laminat i alle rom. Vi må ikke bruke for mye vann på gulvet, da sveller bordskillene!

Ja, det ser ok ut. Men, det er iskaldt å sette foten ned på gulvet!

Det er en helt annen følelse å gå på treverk. Det er faktisk varmere:-)

Syntetisk kan aldri gi noen ekte følelse.

2
gourmande Slitesterkt i all ære, men det er liksom ikke "the real thing". Hva skal man med slitesterkt når følelsen av å gå på gulvet bare er ille... Jeg har parkett i alle rom. Kjæresten kj...

Jeg har parkett i alle rom. Kjæresten kjøpte hus i sommer, med kun laminat i alle rom. Vi må ikke bruke for mye vann på gulvet, da sveller bordskillene!

Ja, det ser ok ut. Men, det er iskaldt å sette foten ned på gulvet!

Det er en helt annen følelse å gå på treverk. Det er faktisk varmere:-)

Syntetisk kan aldri gi noen ekte følelse.

Det er en del riktig i dette innelegget. Laminat har en syntetisk overflate, og det er kaldt i forhold til ekte parkett. Men husk at laminat ikke er «helsyntetisk» - det har en kjerne av trefiber, og er således et levende materiale. Man får det også i ulike tykkelser, slik at varmebevaringsevnen varierer.

Vi innhentet grundige råd fra salgssteder og produsenter med hensyn til bruk og slitasje. De sa: Gå for slitestyrke i første, komfort i annen, dersom det blir mye trafikk i huset.

Så gjorde vi det slik, da vi for 15 år siden lå om gulv i vårt eldre, nyinnkjøpte hus:

1.etasje: Eikelaminat av bra kvalitet fra Tarkett (13 mm) i gang, stue og kjøkken (helsparkling og syntetisk underlag etter at det gamle vinylebelegget var revet av). Fliser i forgang og baderom.

2. etasje: Bøkeparkett fra Kahrs (22 mm) i hele etasjen. Vanlig ullpapp som underlag.

I dag tror jeg at det var fornuftige råd vi fikk. Vi har hatt en del tråkk i 1. etasje, med unger, bikkjer og voksne, med og uten sko. Laminatet har klart seg bra, uten «stier» eller merkbare tråkkespor. Vi har riktignok fått noen småsår i belegget på kjøkkenet, men dette har latt seg greit fikse med reparasjonspasta.

Vi har en kald kjeller rett under, og gulvtemperaturen er bra, dette tatt i betraktning – syntetisk underlags»papp» isolerer overrakende godt, vel å merke med laminat av god tykkelse, og av bra kvalitet!

Jeg har nylig bygget et bibliotek/TV-stue i den tidligere kjellerhybelen. Der la jeg billiglaminat oppå et nystøpt gulv, fordi jeg trodde at det ikke spilte noen særlig rolle. Kaldt er vel kaldt, uansett? Det angrer jeg på nå, så til sommeren skal jeg bytte det ut med parkett – det er lite tråkk der, og oppvarmingen forplanter seg utvilsomt bedre i underlaget.

Dette er mine erfaringer – lykke til til trådstarter!

"Dette er reisen til Kina, gutt, det er klart du skal til Kina, bare synd at det vil ta adskillige måneder å komme dit"

1

Herregud... så utrolig mye inkompetanse.... eller skal man si umodenhet... eller er det dumhet... eller er det oslofolk.... Herregud... du verden, slike mennesker treffer er det man treffer, i trafikken, på butikker.... jaja....

1

PÅ et soverom blir det ikke helt den store slitasjen på gulvet, som det vil ha i en stue eller gang.

Hva med å bruke litt mer penger på skikkelig gulv i stue, og heller ha litt billigere gulv på soverommet ?

Hvis du skal vurdere å kjøpe et gulv som kan slipes flere ganger, må du også vurdere at slikt slipearbeid burde bli gjort av profesjonelle for et godt resultat.

Vet ikke hvor mye dette koster, men det er sikkert ikke veldig billig.

Hardere tresorter tåler som regel litt hardere behandling.

Har du tunge møbler (eikemøbler etc.) som kan lage solide avtrykk i gulvet forresten ?

1
ulefos [sitat…] laminat er iskaldt

Med to streker under!

Har lagt laminat på et soverom hjemme. Under er det et tynt teppe, isolasjon og så betong. Iskaldt! Da jeg pusset opp det neste soverommet ble det teppe. Laminat kan fungere hvis det ikke er på bakkenivå og det er varme i rommene under.

1

tenkte kjøpe parkett og legge i stua og soverommet. Hva slags merker bør jeg gå etter? Vil gjerne ha et golv med OK kvalitet, for å slippe å bytte det annethvert år.

I den første leiligheten min valgte jeg å legge IKEAs parkett på alle gulv, tross en rekke advarsler fra forståsegpåere. Leiligheten hadde vinyl på absolutt alt av overflater, og jeg hadde et begrenset budsjett som ikke gav rom for annet.

Jeg kjøpte en bambusparkett med planketykkelse på 10mm. Det kostet 195kr/m2 den gang, eller rundt en tredjedel av hva bambusparkett kostet i trelasthandelen da.

Jeg hadde leiligheten i 5 år, gjennom diverse fester og annet hardhendt behandling, og parketten holdt absolutt mål og var omtrent like fin da jeg solgte den. Det eneste unntaket var i gangen, hvor det det var mer slitasje enn stue, kjøkken og soverom

Jeg ser at dette produktet er gått ut av sortimentet, og erstattet med en billigere og tynnere variant, så det er langt i fra sikkert at kvaliteten på produktet er videreført. En annen ting er at jeg la parketten med underlag i en blokkleilighet med betonggulv som var fullstendig i vater, hvis du skal legge parketten oppå ujevnheter og gammelt gulv kan det være at ujevnheter forplanter seg lettere gjennom tynne planker enn tykke.

IKEAs parkett skal kunne slipes ned og lakkes en gang, i følge dem selv. Jeg har forsøkt meg som gulv- og parkettsliper en gang, og jeg skifter heller ut hele parketten enn å gjøre det igjen:)

1
holm1 Kärhs parkett er fantastiskt bra! God kvalitet, god å legge, og en grei pris(hvis du ikke sammenligner med mye av møkka som selges på blandt annet OBS)

Kärhs parkett er fantastiskt bra!

Dette er rolls roycen blandt parketter.Dyrt som faen,men stilfullt og bra kvalitet.

Skal du ha noe som er av bra kvalitet,så er egentlig hovedreglen å styre unna ukjente merker og ligge unna IKEA laminat.IKEA laminat er ok på et soverom fks,men ikke i en slitesone som en stue.Tenk på bruken av rommet før du legger gulv og velg dertil egnet gulv utifra dette.

1
ulefos jeg har hatt parkett og det beste råd jeg kan gi deg er: Styr unna alt som kaller seg parkett, men ikke er det dermed gjenstår bare skikkelig parkett som er dobbelt så dyr og 50 ga...

jeg la "eikeparkett" og etter en fest med en dames stiletthæler så var det gulvet mer eller mindre ødelagt

Det finnes ingen eikeparkett som klarer seg umerket gjennom en kveld med stilletthæler hvor plastskiven har løsnet og spikerkodet stikker frem under hælen. Jeg hadde heltre eikeparkett som ble ødelagt av dette men etter en sliping og lakking var det godt som nytt. Selv om et heltre parkettgulv kan slipes mange ganger så ble det forbud mot høye hæler etter dette. Mulig et laminatgulv hadde klart det men hvem vil ha det i stua?

1
vandreren [sitat…] Det finnes ingen eikeparkett som klarer seg umerket gjennom en kveld med stilletthæler hvor plastskiven har løsnet og spikerkodet stikker frem under hælen. Jeg hadde heltr...

Vet du....det verste er at sånne skader dekkes av villaforsikringen.

*******

Uansett: kvinnespetakler som tar på seg sko med stilletthæler når de skal hjem til folk bør få litt hjelp til å lære hvordan de ter seg. Det samme er de spetaklene som går på "spiker'n"...de burde fått hele parkettgulvet kastende etter seg ut døra.

**********

Heia fliser!

1

Du er ikke den første som har kommet inn her og bumpet en tråd som er flere år gammel for å drive med reklame.

Nuff said

1

Lignende innlegg

Elektrohjelp

Hei! noen med litt elektro-kunnskap her? Har en gammel el motor fra 60 tallet (3 fas) med fire ledninger. grønn - rød - svart - brun. Hvem ledning er egentlig hva? Noen som vet?
2
2 svar
Spill Komunista Siste svar

Endelig

Etter ett år og en måned tikker det i dag inn en hyggelig beskjed. Jeg bestilte PS5 15. juni 2020, i dag er konsollen sendt fra Komplett. En god grunn til å ta en ekstra skål i varmen.
7
1 svar
Datahjelp Oslogg123 Siste svar

Duger denne?

Må kjøpe ny laptop da den gamle har passert 5 år og dermed tar kvelden når som helst. Brukes bare til surfing, men bruker å ha flere nettlesere og faner oppe samtidig. Kom over denne på Power. Noen er...
1
6 svar
Laster...