Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Frosne rør - hvem har ansvaret?

Jeg leier ut en leilighet som i løpet av juletiden stod tom uten varme av noe slag og dermed fikk frosne rør. Leietakerne hevder at rørlegger sa at de rørene ville ha frosset uansett (noe rørlegger ikke sa noe om til meg...), mens forsikringsmannen kommer til å senke utbetaling grunnet manglende varme i huset. Det tok en uke å ordne rørene og regningen fra rørlegger ble på litt over 15 000 kroner. I tillegg til denne utgiften krever nå leieboer nedsatt husleie da de mener at de ikke kan klandres for noe av dette, noe jeg mener er fullstendig urimelig. Eller er det rettferdig, og i henhold til standard leiekontrakt, at folk kan forlate en leilighet i godt annonserte ekstreme kuldeperioder uten noe varme, og deretter kreve avslag for at leiligheten ikke tålte dette?

1
9 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

PopMyHead

Leietakerne hevder at rørlegger sa at de rørene ville ha frosset uansett

Dette er tull.Leietaker har ansvaret for å holde vanlige rom i leil/huset oppvarmet slik at dette ikke skjer.Du som eier har anvaret dersom rør i grøft eller krypkjeller fks fryser.eller dersom rørene ligger i yttervegg eller et sted hvor de ikke bør ligge.Leietaker har i dette tilfellet ansvaret.

1

nina_80

Hei. her har det hvert motsatt... vannet frøs første gangen dagen før nyttårsaften. med MASSE varme kom det tilbake etter litt over 1 døgn.... har etter det hatt konstant varme på i gangen ( der røra går ). så frøs det igjen etter ca 1 uke. fikk bare beskjed av huseier om at det var mitt problem, sden vannet ikke hadde stått og rent hele tiden. noe jeg ikke hviste det måtte. hadde 2 ovner med tilsammen 4500 watt på som stod å blåste i 4 døgn. det hjlp ingen ting.

den 5 dagen fixa han røra ( pga at min far sa i fra ). det har hvert varme på i gangen. røra har frysi pga kulde som kommer fra grunnmuren. det er ikke tett her. trekker overalt, og det er ren kulde som kommer inn. er det da mitt ansvar? kommer jo til å få den regninga.

1

dali80

kommer jo til å få den regninga.

Ikke ditt ansvar når det er åpenbare feil og/eller mangler ved huset.

1

jihn

Du burde melde deg inn i huseiernes landsforbund straks. Lett å få hjelp og gode råd. Depositumet står i leiers navn regner jeg med? Mener at det skal det i dag.

De har ingen rettigheter til å holde igjen husleie: http://www.lovdata.no/all/tl-19990326-017-009.html#9-11

Kjempet selv mot et voksent par i 50 årene, tok 7 måneder å få kastet dem ut. Holdt jeg på i hagen, stod dem å glodde på meg i vinduet for å demonstrere. Flere tilfeller der dem banket dritings på døren, og oppførte seg svært truende. Banking i vegger og smelling med dører. De holdt også katter selv om kontrakten sa at dyr ikke var lov, og da dem flyttet reiste dem bare fra kattene sine.

I fremtiden, sørg for å ha en tidsbestemt kontrakt og lei ikke ut for mer en 1 år om gangen. Etter min mening burde du bli kvitt dine nåværende leietagere så snart som mulig. For meg høres det ut som om du kan få lignende problemer som det jeg selv hadde, forhåpentligvis ikke like ille.

1

laptelia

Depositum har jeg selvsagt, heldigvis. Tenkte å kontakte advokat, om ikke annet så for å få dem til å forstå at det de driver med ikke er greit.

1

Emol

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...