Nye VGD er lansert! Mer informasjon

JEg og to venner har flyttet sammen til en liten leilighet. Av han som bodde der før fikk vi vite at huseieren hadde sagt 6 mnd oppsigelsestid på kontrakten, men hadde hadde funnet ut gjennom jussformidlingen(?) at det bare var tre, så han flyttet etter 3 mnd. Nå har vi skrevet kontrakt med han for 6....betyr det at vi må vente 6 mnd eller er det "ulovlig", derfor annulert? Ellers bor i i et bygg hvor det ikke finnes brannslukningsapparat eller brannveier. Dette har jeg sagt til han men han har ikke gjort noe med det....litt risikabelt siden to av oss ikke har innboforsikring!

Vi tenker litt på å flytte ut, men kan vi gjøre det etter 3 eller må vi vente 6? siden han er så ...distre´...er jeg litt redd for om han vil prøve å holde igjen depositumet. vi har en depositumskonto, men hvordan gjøres det om det blir en konflikt?

Takknemlig for all hjelp!

1
10 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Xdragon

Er du usikker på hvor lenge du vil bo der så skygger du unna utleier med 6 mnd oppsigelse.

Det har jeg gjort flere ganger. Fant en med 1 mnd, og da kom den første utleier og sa jeg kunne få den med 3 mnd oppsigelse. Han virket ganske desperat da. Den var ganske dyr også. Dette var i Stavanger for ca 1 år siden.

Tror også du har rett til å finne en ny leietaker til å overta kontrakten din.

1

Abernaber

Ellers bor i i et bygg hvor det ikke finnes brannslukningsapparat eller brannveier. Dette har jeg sagt til han men han har ikke gjort noe med det....litt risikabelt siden to av oss ikke har innboforsikring!

Dette varsler du fra om til brannvesenet. Det er ulovlig å leie ut før han får utbedret brannsikkerhet, og han kan dermed IKKE kreve husleie.

Et smutthull, men det funker garantert.

Vil også tro at bare det å true med å varsle fra om forholdene vil gjøre at han ønsker dere ut fort som faen.

1

001olebrum

Det er vel ikke huseieren som er merkelig her.

Såfremt kontrakten er gyldig(noe den normalt vil være) ¨så er det fritt frem og avtale hva slags oppsigelsestid man blir enige om. Dere har blitt enig om 6 mnd, da må jo du/dere forholde dere til det. Ønsker dere å mindre oppsigelsestid. så må det avtales med huseieren. Flytter dere uten å betale, så tror jeg dere kan se langt etter de depositumspengen.

Det er ikke noe påbud med brannslukkningapperat. Du skriver at det ikke er brannveier der, jeg vet ikke hva du mener med det. Men er ikke boligen godkjent for boligformpål er det klart at huseier kan begynne å slite litt.

Mvh 001

1

dali80

Men du kan kreve at utleier utlyser leiligheten som ledig etter ditt ønske. Viss utleier ikke er villig til å leie ut leiligheten til nye leieboere, kan han heller ikke kreve nåværende leieboer for leie. Utleier har med andre ord ikke lov til å "tvinge" leieboere til å betale leie,når han ikke gjør en egeninsats for å få leilgheten utleid på nytt.

1

001olebrum

Dette var delvis nytt for meg. Har du en link til dette?

Mvh 001

1

dali80

Hmmm. finner ikke link. men ble gjort oppmerksom på dette av bla lensmannskontoret og en advokat. Utgangspunktet er at du som leietaker kan bestemme tidspunkt for ny utleie såfremst tidspunktet for dette er i din leieperiode.

1

Lizter

Dersom ingenting er avtalt sier loven at det er tre måneder som gjelder. Dersom det står i kontrakten 6 måneders oppsigelsestid, er dette fullt lovlig. Med andre ord, dersom du sier opp leiligheten din i dag, må du belage deg på å betale husleie i 6 måneder til. Du har selvfølgelig full bruksrett over leiligheten i disse 6 månedene. Dersom du har et depositum på 6 måneder og flytter ut på dagen, vil depositumet dekke husleien, dersom du ikke betaler denne i de 6 kommende månedene. Det beste rådet er å være tidlig ute når du skal si opp boligen. Hvis du skal flytte til et annet sted i september, så sier du opp boligen nå i Mars. da kan du bo der i 6 måneder til og flytte ut når den tid kommer. Sier du opp i September må du betale for boligen frem til neste mars igjen.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...