Nye VGD er lansert! Mer informasjon

skatt på fortjenesten ved salg av leilighet.

hei

Samboeren min flyttet inn til meg i fjor vår.

Hun eier en borettslagleilighet, og valgte da å leie ut denne inntil videre, med start i mars i fjor. (vi visste ikke helt hva vi skulle gjøre videre, nytt forhold osv.)

Nå ønsker hun å selge leiligheten, men ettersom hun ikke har bodd der 1 år av de siste 2 år, skal hun i utgangspunktet betale 28% skatt av fortjenesten. Og det kan bli en god del, iom at boligprisene er tilbake på 2007-nivå, og hun kjøpte denne i 2006...

Spørsmålet er, kan hun "bo" i leiligheten i et år uten å være der så mye, og slik gå fri fra skatten? Eller er dette ulovlig? (bryr noen seg overhodet?)

Når regnes egentlig flyttingen fra (da hun flyttet ut av leiligheten i fjor), hun meldte ikke flytting til folkeregistret før i juni 09, (hun trodde dette skjedde automatisk), kan dette være relevant på noen måte?

1
3 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Stavås1

Når man beregner botid tar man utgangspunkt i de opplysninger som er oppgitt i folkeregisteret. Når man vurderer dette i skattemessig sammenheng, er intensjonen at man faktisk skal bo der, dvs. der man har hoveddelen av sitt opphold. Grensen for hva som skal til for å kunne påberope seg å ha oppfylt botiden er uklar og bør kanskje avklares med ligningskontoret. Men om man melder flytting tilbake, vil det for eksempel ta seg dårlig ut om man også leier den ut ;)

1

Abernaber

Dette området er så vagt at det nok holder at hu har regsistrert denne leiligheta som bostedsadresse.

1

noelurt

Vi lurer også på om noen har tips på hvordan hun kan sikre seg økonomisk? Jeg har en leilighet (den vi bor i), så det er ikke så aktuelt å kjøpe noe sammen. Hun har selvfølgelig noe lån på leiligheten. Hva bør hun gjøre med pengene?

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...