Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei, Har en venninne som har flyttet inn i en kjellerleilighet nylig. På soverommet er det to pittesmå avlange glass, kan åpnes ja - noen blomsterbusker utenfor.... Jeg tenkte med engang dette kan ikke være lov, viss det blir brann er det jo egentlig kun en veg ut og det er ut døren... Høyden på vinduet er 28 cm. Noen som har litt greie på dette, så er vi takknemlig for svar.

1
4 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

sungod

På soverommet er det to pittesmå avlange glass

Har selv bodd på et tilsvarende rom en gang i tiden. Tror vi fant frem til at det ikke er lov å påstå at det er et soverom så lenge ikke vinduene har en viss størrelse. Altså, personen kan påstå i en boligannonse at dette er et soverom. Men, det kan også hende vi tok feil...

1

Petter_hill

Lov og lov...Lenge siden jeg hadde vindusreglene på skolen, men tror lengde+høyde skal være nærmere halvannen meter, (vinduet kan ikke være 150cm*1cm)Men spørsmålet er jo om din venninne har leid hybelleiligheten fordi det var soverom der...rommet kan nok ikke godkjennes som soverom (selv om det kan brukes til det). I teorien har venninnen din dermed leid en leilighet med 1 rom mindre enn (sannsynligvis) oppgitt i annonsen. Jeg er som nevnt ikke helt 100 på reglene for vindus-størrelse.

Håper det gir et noe bedre innblikk enn det var hvertfall :)

1

KranJan

Jeg er ikke helt sikker på reglementet, men jeg mener at vinduet skal minst være 50 cm høyt.. å jeg mener det ikke kan være for høyt oppe på veggen også. så det skal være en mulig fluktvei.

Har det ikke mer enn døra som fluktvei så får du det sikkert ikke godkjent som rom til varig opphold. Da kan du altså bare bruke det som bod, toalett eller andre ting som gjør at du bare oppholder deg der kortere perioder.

Du kan ikke ha Stue/soverom slike steder.

I papirene til huseier står det sikkert bare at det er godkjent som disponbelt rom eller noe slikt. At hun har satt sengen der er da noe huseier sikkert ikke tar ansvar for..

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...