Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Varmtvann uten tank

Ja, da er den smarte, lille dingsen montert og tatt i bruk. Den svære bereden som opptok plass, er erstattet med en liten kassett som er skrudd opp i et bitte lite kott.

Det høres uhyggelig ut å velge en dings som trekker 17 KW, det er morskt å få installert en 32 ampere sikring og 10 kvadrat trefaset kabel, men det virker etter forventningen. Aldri mer tom for varmtvann. Nå kan vi spare, den bruker ikke strøm i det hele tatt før en kran åpnes.

Fin dings som er et godt alternativ, spesielt for de som har berederen i kjøkkenbenken i små leiligheter. Mere skapplass.

2
27 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

sploinxx

hehehe....det er sant. Heldigvis går ikke strømmen, tror det har skjedd en gang i løpet av de seks årene vi har bodd her. Det var et lynnedslag. Tordenværet var varslet, og alle kontakter var "unplugged"...og det smalt.

Og da forsvant strømmen noen timer. Jeg går uansett ikke i dusjen når det er tordenvær i lufta.

Dingsen er fin!

2

sentry4

Dingsen er fin!

Ja, vi vurderte seriøst å bytte ut berederne med "tankless water heater" da vi byttet for et års tid siden. Vannvarmerne her vi bor er imidlertid basert på gass og har pr. i dag ikke levetid som står i stil med prisen. Fire ganger så dyre som en vanlig bereder (som også bruker gass). Så da ble det to digre beist på loftet i stedet.

1

rkrk

Svar til sentyr4 Skjønner ikke din kostnad sammenligning. En COAX direkte vannvarmer koster i Norge fra 3.475,- til 5975,- inkl. mva. Det ligger på ca det samme som en tankbereder. Og en direkte varmer koster mindre å bruke. Gir nøyaktig av strøm, vann og avløp. Opplyser for ordenskyld at jeg er ansatt i COAX AS.

1

rkrk

Svar til Coldman

Om du tenker at temperaturen skulle variere! På COAX direktevann vannvarmere setter du selv den ønskede temperaturen varmeren skal gi, og det holder den det kontinuerlig, og faktisk uavhengig av varierende temperatur, trykk eller vannmengde inn.

Elektronikken er sånn at om du for eksempel ønsker 38 grader i dusjen holder den det kontinuerlig til kranen stenges. Eller 17 grader for nød dusj, eller 38 grader barnehager, 21 grader foto.

Temperaturen stilles faktisk riktig og uavhengig for hvert enkelt tappested selv med kun 1 stk varmer. 45 grader til termostat armaturen, 55 grader til kjøkken, 38 til håndvask er vanlig.

Nevner for orden skyld at jeg er ansatt i Coax as

1

rkrk

Svar til Coldman

Glemte å nevne at elektronikken på en CoaX direkte vannvarmer styrer de tre varmeelementene kontinuerlig og uavhengig av hverandre som også gir mykstart.

Nevner for orden skyld at jeg er ansatt i CoaX as.

1

roffe232

Huff.. når du kjøper OSO istedenfor Høiax så er det jo egentlig opplagt at til og med østfold insektene er imot deg.

1

sploinxx

Hahahaha!!!! Jeg hadde nok kjøpt Høiax, patriot som jeg er. Men den OSOtanken var installert når jeg kjøpte huset. Men nå er den heldigvis ute av bildet :-) Den har jeg solgt til elektrikeren for fem hundre kroner.

2

coldman

Ok, men tre kobler funker jo i praksis som tre trinn, så det er sikkert en bra løsning. Effekten må enten ned, eller så blir det voldsomt mye av og på med et stort element når man tapper lite.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...