Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Betale leie der jeg ikke bor lenger?

Har leid et kollektiv med noen venner. Jeg har ikke skrevet under på noe kontrakt, det er en av oss i kollektivet som har skrevet under på den. Det står i kontrakten at det ikke er noe oppsigelsestid. Man må leie ut ett år.

Noen andre i kollektivet har flyttet ut tidligere, omtrent på dagen (de har sagt ifra i kort tid før de flyttet ut).

Men nå får jeg altså 'ikke lov' til å flytte ut. Jeg sa ifra 4 måneder før at jeg kom til å flytte. Men de ønsker likevel at jeg betaler 'året ut' (en måned mer enn jeg bor der). Det er ikke huseier som bestemmer dette, det er den av de i kollektivet som har skrevet under på kontrakten og er leier av huset da.

Hvem har rett?

Og isåfall, om jeg skal betale for denne ekstra måneden.. bør ikke de som flyttet ut tidligere betale for resten av året også?

Alle vi står visstnok på en liste (som jeg ikke har sett) over hvem som bor der. Det står også i kontrakten at huseier vil godkjenne og få navn på eventuelle nye leietakere som flytter inn, men det har ikke skjedd. (Det var noen som overtok rommene til de som flyttet ut tidligere)

Hva bør jeg gjøre for å få det mest rettferdig?

1
5 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

kerr0r

Om jeg ikke husker helt feil er det ikke lov å ha en minstetid på mindre enn et helt kalenderår. Spør meg ikke hvorfor.

1

Greip

Det kan gjerne stå i leieavtalen men det er ikke styrende.Og til trådstarter,for det første har du ikke skrevet under,og for det andre så kan man si opp avtalen uansett hva det sto i leieavtalen på leie tid.Påstår utleier noe annet så har de ikke peiling eller de spekulerer i at folk ikke vet sine rettigheter.Kort sagt en leieavtale er ikke en slaveavtale du kan selvsagt ombestemme deg og bryte avtalen uten noen som helst (økonomisk)plaster på såret til utleier.Så her er det bare å stå på krava.Ved uenighet med uteleier og det ikke løser seg så tar du kontakt med forbrukerrådet og eller leierforbundet.Lykke til.

1

SUV_4WD

Det står i kontrakten at det ikke er noe oppsigelsestid. Man må leie ut ett år.

Hvis det er avtalt at man må leie hele året så er det vel antakelig det som gjelder da. Antar dette er et skoleår og endel studenter og da erdet jo naturlig å dele det opp slik.

At noen fikk lov til å flytte ut på kort varsel uten konsekvenser kan jo ha vært fordi det da va kurant å få inn en annen leieboer som ikke hadde funnet bolig i starten av skoleåret, og at ting dermed løste seg raskt og greit uten problemer sånn at dette var ok for alle. Du skriver ikke noe om hvordan dette gikk til, men jeg antar dt er slik. Hvordan var det med økonomien der, kom det straks inn ny leieboer som bare overtok forpliktelsene til den som flyttet ut elelr stod det tomt og ble mer i leie på dere andre, eller var det hovedpersonen (den som står som leietaker og ansvarlig) som fikk seg en økonomisk smell med et rom som stod tomt?

Om du flytter ut mot slutten av skoleåret så er det jo som en sier ikke like lett å finne noen til å leie der siste måneden av skoleåret, for da har jo alle fått seg sted å bo. det er jo også slik at i studiebyer er det mange som starter studiene, men avbryter disse underveis midt i skoleåret og flytter tilbake der de kommer fra så da vil det være litt mindre prss på boligmarkedet utover i skoleåret.

Så selv om noen har fått lov til å gå ut av en avtale så betyr det ikke nødvendigvis at det er ok i alle tilfeller. Det kan jo også hende at den som er ansvarlig for leia så problemet etter at førstemann flyttet ut, og ikke vil gjenta samme feilen ved å tillate dt en gang til.

Hvordan hadde du forresten likt det om deandre flyttet ut i tur og orden og dere stadig ble færre til å dele på leia sånn at du måtte betale stadig mer, men ikke kunne trekke deg ut fordi du stod som ansvarlig for leia til huseier resten av året?

1

PopMyHead

Men nå får jeg altså 'ikke lov' til å flytte ut. Jeg sa ifra 4 måneder før at jeg kom til å flytte. Men de ønsker likevel at jeg betaler 'året ut' (en måned mer enn jeg bor der). Det er ikke huseier som bestemmer dette, det er den av de i kollektivet som har skrevet under på kontrakten og er leier av huset da. Hvem har rett? Og isåfall, om jeg skal betale for denne ekstra måneden.. bør ikke de som flyttet ut tidligere betale for resten av året også?

Ingen skriftlig kontrakt=du kan gjøre akkurat som du vil.

Dessuten ga du beskjed i goooood tid.

1

norart

Spørs hvordan avtalen har blitt gjort mellom dere som bor der, men om du har blitt enig med de om at du skulle bo der, og betale for et år, og avtalen ble undertegnet med det som grunnlag, synes jeg du skal betale for det året, eller finne noen som kan overta for deg.

Selv om du sier ifra lenge før, hjelper ikke det om det er ingen som overtar rommet ditt, og jeg føler i tilfelle det er ditt hovedansvar, andre kan såklart hjelpe til om du vil. Det er også kansje usannsynligt at noen vil overta rommet ditt, om de bare kan ha det en måned, og det vil nok ha noe og si.

Jeg føler vell også at om de andre som flyttet ut, skulle betalt om det førte til at dere manglet noen til å ta rommet deres for en måned.

Som sagt føler jeg det har litt med hvordan avtalen dere mellom var når dere flyttet inn, men om dere var likeverdige partnere når dere flyttet inn, og alle enige i kontrakten, synes jeg dere bør forholde dere til den, selv om du ikke skrev under. Synes også det er mest riktig at alle skriver under på slike kontrakter, slik at alle har det samme ansvaret, og ingen da sitter igjenn med hele regningen om alle andre stikker.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...