Nye VGD er lansert! Mer informasjon

erstatning dyrket mark graving

hei

jeg lurer pa en ting vi er i en situasjon der vi har problemer med og fa eiendomen koblet til van, den losningen som ser ut til og vere mulig na er og grave in pa en ledning som liger i et jorde det vil da bli og grave noen meter in pa det jordet jorde er na såd

sporsmalet blir da om noen har greie pa eler vet vor jeg kan fine noe om va erstatningen kan kome pa for kvadratmeteren dersom det gjores raskt er det vel mulig en kan sa til igjen

1
3 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

_roffe_

Bonden har sikkert egen traktor med graver.

Hvis han gjør grave jobben for deg, så kanskje han synes det er greit nok for prisen han får for gravejobben.

Da kan han heller ikke klage på dårlig matjord i etterkant.

1

bjoro33

sporsmalet blir da om noen har greie pa eler vet vor jeg kan fine noe om va erstatningen kan kome pa for kvadratmeteren dersom det gjores raskt er det vel mulig en kan sa til igjen

Kan du ikke snakke med grunneier for å komme til enighet? Setter du det tilbake til opprinnelig stand bruker det gå greit.

1

SUV_4WD

Akkurat det samme tenkte jeg også. Det som kan være avgjørende i forhold til det med å sette tilbake til samme stand (og tolkningen av dette) er hvis det er et tynt lag med matjord og deretter andre masser under, da kan det jo blir litt kluss, men neppe verre enn at hvis det blir blanding så kan man kjøre bort det øverste blandingslaget og legge på ny matjord.

Også må man jo regne med at man ødelegger litt avling på disse kvadratmeterne, men det kan vel neppe bli de helst store summene om man skal ta utgangspunkt i det bøndene sier de tjener på det de dyrker. men når det er snakk omat trådstarter ødelegger litt av avslinga så kan det jo selvfølgelig hende den avlinga er veldig mye verdt.

Men mye kommer vel an på hvordan forhold trådstarter har til grunneieren.

En del instanser tar seg jo bare til rette også uten tanke på å ordne opp etter seg. Her i nabolaget ble det lagt ned bredbåndskabel som ikke gikk til meg, men som gikk inne på min plen. De gravde opp og la ned kabel og fylte igjen. Så det som før var grov stein og så finere masser og så matjord på toppen med plen ble en miks av alt sammen og masse store steiner stakk opp av bakken etter de var ferdige med jobben og dro herfra. Ingen sa noe om hvem som gravde (de varlset meg ikke). En vanlig morgen dro jeg på jobb og forlot en pen plen. Etter jobb kom jeg hjem til oppgravde grøfter og en parkert gravemaskin som det heldigvis stod firmanavn på (arbeiderne hadde reist). Og neste dag etter jobb var alt borte og plenen var rasert.

Jeg bad dem rydde op etter seg, men de somlet, og skulle gjrøe det snart, men så kom vinteren, og da kunen de ikke gjøredet, og så ble det vår og lite skjedde selv om jeg flere ganger purret på dem. Jeg måtte jo kliåppe plenen, men hadde ikke lyst til å ofre klipperen i steinura, så det ble noen timers arbeid med spett og trillebår for å få opp de steinene som stakk opp. Det ble vel sikkert et kvart tonn omtrent som jeg la i en haug i innkjørselen. Og omsider så kom de og tok med seg steinrøysa og fylte på matjord og sådde plen, da var det gått et år siden de gravde.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...