Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Finnes det noe man kan ha i sistern til toalettet som gjør at det ikke blir stygge flekker i toalettet og som fungerer.

Mener nytt og nyttigkatalogen hadde noe, men ser ikke at de selger dette lengre.

1
18 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Premonition

Ok, takk så langt.

1

Premonition

Bare en vannprøve koster vel noen tusenlapper. Var billigere når man gikk på barneskolen, da fikk en noen strimler som skiftet farge i en vanntest :)

Ang varmtvannsbereder så er ikke den mer enn et par år gammel, så den bør jo være ok nok.

1

fargerik

Da konkluderer vi med at det er greit som det er, da.

Og så kan du finne noen strimler et eller annet sted og legge i do.

Case closed.

1

Premonition

Voldsom til overreaksjon på deg.

Hva koster en slik vannprøve da?

1

Skaumannen

Hvis TS er litt lur, Fargerik, så tar han kontakt med et vannbehandlingsfirma, fks HOH, som tilbyr BÅDE prøvetakning, OG kan komme med løsninger for å fjerne problemer i en og samme opreasjon.

Du kan nemlig oppleve at selv om du har tatt vannprøve og levert til et lab, så vil vannbehandlingfirmaet helst at du bruker dems eget vannprøvesystem, da det er variasjoner på hva som måles etc.

En kompis av meg gjorde dette i forfjor, på hytta si.Sendte inn vannprøve til et lab, og henvendte seg etterpå til et vannbehandlingsfirma med resultatene.De ville ikke komme med anbefaling til riktig anlegg før han sendte inn en vannprøve til via dem.

De var angivelig nervøse for at de ikke skulle anbefale riktig anlegg, og at det kunne bli potensielle reklamasjoner i etterkant dersom anlegget fks var underdimensjonert.

1

fargerik

Her kan du lese litt mer.

Men som sagt, det er best å ta en vannprøve først, og så kan du komme tilbake dersom du lurer på noe. Jeg kan allerede nå fortelle deg at du sannsynligvis ikke har jern i vannet, og det skal du være glad for. Det er dyre greier som trengs for å kvitte seg med jern.

Dersom du har en vanlig rustfri varmtvannsbereder, og den ikke har røket, har du sannsynligvis heller ikke mye klorider i vannet. Det skal du også være glad for.

Merk deg at et slikt lite renseanlegg kan rense vannet til flere husstander, så det kan bli et spleiselag.

1

fargerik

Finnes det noe man kan ha i sistern til toalettet som gjør at det ikke blir stygge flekker i toalettet og som fungerer.

Hva slags vann har du, som har kalk? Det er ikke et vanlig problem...er det borehull, brønn eller en annen privat vannforsyning? Har du tatt vannprøve?

1

Premonition

Virker som det er hardt vann, ser bare i tannbørsteglasset at det blir belegg av det, og i dassen blandt annet.

Det er borehull, har ikke tatt vannprøve nei.

1

fargerik

Borehull kan være så mangt, det er ikke sikkert at det bare er kalk som er problemet. For å finne ut det, kan du ta en enkel vannprøve, som ikke er komplisert eller dyr.

Det er firmaer som driver med sånt.

Når du får en kjemisk analyse, blir det ganske lett å fortelle hva som er riktig løsning. Uten litt slik info, blir det vanskelig å gi annet enn kjerringråd...og det er jo gjerne så som så om det har noe for seg eller ikke.

Du vil ofte få tilbud om et slags renseanlegg, og noen kan koste flesk. Men det er også vanlig at noen enkle filtre på vanninntaket kan gjøre ting bedre.

Husk alltid å få tilbud fra flere dersom du trenger å kjøpe noe, for prisene varierer.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...