Hus, Hage og Oppussing

blaving

Treverksted/sløysal-utleie i Oslo?

Hei!

Jeg er en glad hobbysnekker, men i det siste har jeg gått kraftig lei av å være begrenset av lite plass og mangel på utsyr. Jobbet tidligere slik at jeg kunne bruke sløydsalen på en yrkesskole, og der boltra jeg meg med store høvelmaskiner, alle slags sager, freser og slipehjul. Med mer. Deretter kom jeg til Oslo og aner ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Tenkt å kontakte noen skoler, men de er strengere her enn på bygda.

Har noen kanskje hørt om verksteder man kan leie seg inn på, enten for en eller flere dager, eller i måneder/år av gangen. Alt fra en plass med noen få sager til et komplett treverksted er av interesse. Blir takknemlig for tips!

1
14 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg tviler sterkt på at noen er særlig interessert i å stille en maskinpark til din disposisjon for at du skal trives.

Verden er litt lei å ha med å gjøre der.

Du bør tenke litt smart, og finne en god forretningsidè.

Et tips fra meg?

Tja...det er en stor mangel på trappesnekkere i Norge. Jeg har en kompis som er trappesnekker, og han drukner i arbeid, klarer ikke å ta alle jobbene han blir spurt om å ta, og har et snekkerverksted som ville få deg til å oppnå Nirvana.

Bare en tanke.... for det er jo slik at du er din egen lykkes smed, og at du ikke kommer noe sted dersom du ikke har eget verktøy.

1
fargerik Jeg tviler sterkt på at noen er særlig interessert i å stille en maskinpark til din disposisjon for at du skal trives. Verden er litt lei å ha med å gjøre der. Du bør tenke litt sm...

Hei,

Å låne en maskinpark andre betaler for, har ikke vært tanken heller. Kjenner dog til steder i Trondheim og Bergen hvor det finnes relativt godt utstyrte sløydsaler man kan leie seg inn på. Noen leier fast plass og har f.eks en dag i uken sammen med noen andre, noen leier seg inn for kun en dag for et miniprosjekt. Det er plass til en del mennesker på et slikt sted, og det skulle ikke nødvendigvis vært ulønnsomt=mulighet for at det finnes.

Vil gjerne også presisere at jeg ikke håper å få låne alt av verktøy. Godt og eget verktøy er viktig, men jeg har lite tro på at det er rasjonelt at en person disponerer egen hjul/båndsag, høvelmaskin mm. Bare disse tre maskinene koster og tar diger plass. Håndverktøy bør man selvfølgelig holde selv.

Trappesnekker joda, men jeg mener man bør la lønnet arbeid gå til dem med svennebrev. En skikkelig snekker, ikke bare en ufaglært som meg. Om jeg hadde en kompis med mekkekompetanse, gjerne for meg, men jeg ville ikke hyra inn en random bare for å spare litt penger, og jeg ville ikke snekret for fremmede heller.

1
blaving Hei, Å låne en maskinpark andre betaler for, har ikke vært tanken heller. Kjenner dog til steder i Trondheim og Bergen hvor det finnes relativt godt utstyrte sløydsaler man kan lei...

Tre er bare herlig. Kunne godt trives med å jobbe med tre selv. I fred og ro, uten noe stress med sjefer eller kunder som forstyrrer.

Jeg har holdt på litt med tre i mitt lange, syndefulle liv, og det mest spennende var å bygge to båter. Spjærøykryssere med panserræv. Og jeg har skiftet bordganger og spant på restaureringsobjekter.

Det lukter godt i båtbyggeriet, og sånne ting er saktearbeid.

Og jeg har også bygget hus. Mange hus.

Men hva er det egentlig du har tenkt å hobbysnekre?

1

Har noen kanskje hørt om verksteder man kan leie seg inn på, enten for en eller flere dager, eller i måneder/år av gangen.

Jeg har aldri hørt om noe sånt i Oslo (og jeg har bodd her lenge).

Det du kan forsøke, er å ringe rundt til snekkerverksteder og møbelsnekkere. Men trolig får du nei - de fleste som har forsøkt, har dårlig erfaring med å låne bort verktøy.

En annen mulighet er å sjekke om utleiere av maskiner (type gulvslipere) også leier ut maskiner av typene du er interessert i.

En tredje mulighet er å ta initiativet til en "snekkerklubb", der flere går sammen om å leie et lokale og investere i maskiner. Da kan dere eventuelt videreutleie, for å få igjen noe av kostnadene. Men leie av lokaler i Oslo med omegn er generelt dyrt.

1
blaving Hei, Å låne en maskinpark andre betaler for, har ikke vært tanken heller. Kjenner dog til steder i Trondheim og Bergen hvor det finnes relativt godt utstyrte sløydsaler man kan lei...

Hei, Å låne en maskinpark andre betaler for, har ikke vært tanken heller. Kjenner dog til steder i Trondheim og Bergen hvor det finnes relativt godt utstyrte sløydsaler man kan leie seg inn på. Noen leier fast plass og har f.eks en dag i uken sammen med noen andre, noen leier seg inn for kun en dag for et miniprosjekt. Det er plass til en del mennesker på et slikt sted, og det skulle ikke nødvendigvis vært ulønnsomt=mulighet for at det finnes. Vil gjerne også presisere at jeg ikke håper å få låne alt av verktøy. Godt og eget verktøy er viktig, men jeg har lite tro på at det er rasjonelt at en person disponerer egen hjul/båndsag, høvelmaskin mm. Bare disse tre maskinene koster og tar diger plass. Håndverktøy bør man selvfølgelig holde selv.

Problemet er vel at det finnes mange mennesker som ikke er helt ærlige, og hvis man da har maskiner og håndverktøy osv for mange tuseen kr og så forsvinner det litt nå og da så blir det fort underskudd for de som leier ut.

Dessuten vil det med mange der samtidig (uten en som står ansvazrlig for alle) lett bli umulig å rette kravet mot noen bestemt når diverse hoggjern osv mangler.

Du nevner også at man tazr med håndverktøy selv, men da blir det en miks av verkstedets og eget verktøy og det går stadig folk inn og ut med store mengder verktøy, hvordan skal man holde kontroll på om noe av det verktøyet som ble båret ut døra tilhører verktstedet?

Man kan selvfølgelig ha en sxom er der og passer på, men sliikt koster penger og da blir det jo ikek løsnnomt med mindre mazn tar så mye i leie at ingen er interesserte, og da gfungerer det jo heller ikke.

Så må man også huske på t folk har ulik formening om hvor godt det skal ryddes, hva man kan ta av materialer og småtteri som ligger der på verkstedet osv, så det blir lett noe trøbbel tror jeg om man skal leie ut et fullt utstyrt verksted.

Og du skriver at det blir så dyrt om hver man skulle kjøpe seg diverse utstyr som bandsag og slikt. 300 kr betalte jeg for min (går visst ikkeelt bra, mulig det bare er å få dratt den rundt litt hvis det er bnelegg på børstene).

En anne ting er hva som skjer når folk som ikek nødvendigvis har peiling på en type maskiner bruker dem og skader seg. Hva skjer for eksempel om høvelmaskinen pakker seg full av flis og en smarting putter handa inn for å ordne opp mens høvelen går? Selv om utleieren ikke er skyld i dette kan det lett bli erstatningskrav fordi de lot uerfarne bruke denne (selv om de så har sagt ifra at den ikke skal brukes). Det er faktisk ganske strengt det der med skader forårsaket hos andre, og for eksempel må man ofte skrive under på et bestemt standard dokument om man skal hugge ved på andres eiendom for at ikke skal risikere erstatningskrav om man selv skader seg under hogst. Tilsvarende kan det lett bli kluss med ved annen form for utleie.

På et lite sted der alle kjenenr alle er det nok lettere, og grunnen til at du fikk tilgang der var vel sikekrt at du kjente de ansvarlige der og de visste azt du er en de kan stole på. Men for å si det sånn, vilel du latt en fremmed låne huset ditt et par dager hvis han betalte litt for det og du ikke hadde peiling på hva slags person dette er, og du selvfølgelig har mye av verdier der inne?

1

Hei. Jeg er i samme situasjon, dvs at jeg er glad i snekre osv, men har begrenset plass i gården der jeg bor.

Jeg ser absolutt utfordringene som nevnes, feks at det verktøy vil forsvinne, men jeg tror også det finnes mange i samme situasjon i Oslo og omegn.

Uten at jeg har hatt tid til å tenke over dette så har jeg lekt med ideen om at noen burde starte et sånt snekkerverksted. Du skal ikke så langt vekk fra oslo før det er gårder osv og det er sikkert mange halvtomme låver rundt omkring. Dersom en person ville startet, leid en låve og kjøpt inn noen verktøy så kunne feks oss andre betalt inngangspenger, eller timespris. Større vektøy kunne feks låses fast med vaier...? Eller man kunne ha en utlånsordning der man kvitterte pr stk. Hvis noen starter noe sånt er jeg klar for å betale for å bruke et sånt verksted ihvertfall.

1

Vet at noen skoler pleier å leie ut sløydsalen sin etter skoletid. Men vet ikke om det gjøres for privatpersoner, men er vel verdt et forsøk

1

Blir gjerne med i en snekkerklubb i Oslo jeg. Savner faktisk det. Det nærmeste man kommer tror jeg er sløydkursene på Engebråten skole, men der er det helt fullt da folk går om og om igjen. Har stått på venteliste der i 2 år nå...

1
RolvValle Blir gjerne med i en snekkerklubb i Oslo jeg. Savner faktisk det. Det nærmeste man kommer tror jeg er sløydkursene på Engebråten skole, men der er det helt fullt da folk går om og...

Jeg har bygget egen snickarbu siden forrige gang jeg skrev i denne tråden.

Og her sitter jeg nå, og har plass til å småsnekre og pusse opp ting...når jeg ikke sitter i kosekroken i "kontoret" og drikker kaffe og roter på internett ;-)

Men klubben begrenses til de som kommer innom for å Preke Skit og ta en kaffetår. Og det er dessverre langt til Tigerstaden.

Ta et initiativ, det må da være mange som trenger en slags Mancave...

2
RolvValle Jeg har også bygget meg en snekkerbu siden sist, men det hadde fortsatt vært hyggelig å preke skit med likesinnede.

Ser at Oslo nå har fått på plass et tilbud som detterspørres, og det er bra!

Men av og til er det deilig å bare småpusle litt for seg selv - særlig etter dager med masse preik og mye folk.

Og jeg er heldig! Har bygget snikkarbu og fått på plass det meste av skikkelig utstyr. Det eneste som mangler er 8-tommers avretter - den er i bestilling og skal visstnok ankomme i begynnelsen av april.

Lykken er å lage sagflis!

1

Lignende innlegg

Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
0 svar
Laster...