Hus, Hage og Oppussing

Knust toalett,jeg er leietaker

Jeg er leietaker,uten kontrakt. Har heller ikke betalt depositum og har bodd der i 4 år. Jeg og utleier er gode venner og kjebte hberandre fra før.

Forrige helg kom jeg hjem etter en helg utenbys. Utleier hadde heller ikke vært hjemme. Det viste seg da at toalettet mitt var knust av en kuppel som hang i taket. Toalettet kunne ikke brukes da det var knust i front og hvis man skylte ned,sto vannspruten i veggen.

Utleier fikset rørlegger dagen etter,som byttet toalette for den nette sum av 6200,-. Utleoer mener jeg skal betale det,og jeg er klar over utleieloven som sier at leietaker skal holde vedlike boligen.

Jeg mener at toalettet var slitt,da det har stått i boligen i minst 15 år som jeg vet om. Det har aldri vært skrudd fast i gulvet,og har vært løst fra den dagen jeg flyttet inn,noe jeg har bemerket til utleier. I mine øyne burde et toalett tåle at en kuppel av simpelt glass ramler ned på den.

Utleier mener dette er min feil,og at jeg skal erstatte.

Klarer ikke å finne lignende temaet eller hendelser og lurer på om noen kan hjelpe meg ?

1
13 svar

Hvis du ikke har kontrakt, er det vel ingen fare?

med mindre utleier klarer å bevise at du har bodd der, eller at det var du som ødela toalettet.

uansett - hvis det var noe galt med utstyret på badet (naglefast tilbehør) så er dette utleiers ansvar.

et annet spørsmål blir jo om det er verdt å krangle for det. Kommer jo an på hvor gode venner dere er;)

1

Hele VVS-bransjen later til å være forgylt - i alle fall prismessig. Eksempelet jeg lenker til er helt gjennomsnittlig. Lette etter et enkelt hjørneskap for bad, og fikk bakoversveis da jeg oppdaget prisnivået for bademøbler nå.

1

Hallo, vedr.

Problemer med "den store hvite telephonen". Ta kontakt for legal.

Mv, andropov--

1

er det ikke slik at om utleier har satt inn et nytt toalett som har større verdi enn det gamle, så skal utleier betale for den ekstra kostnden?

Det vil si at leier skal betale opp til hva det hadde kostet og erstatte det gamle, og utleier resten.. Tror jeg hadde gått inn på jus.no og sjekket ut. Lykke til!

1

Jeg er leietaker,uten kontrakt. Har heller ikke betalt depositum og har bodd der i 4 år. Jeg og utleier er gode venner og kjebte hberandre fra før.

Høres ut som en sikker vei for å gjøre et vennskap om til uvennskap.....

1
Skaumannen [sitat…] For noe tøv.Om denne kuppelen ikke var festet godt nok, må det stå for utleiers regning. Du kunne jo nevnt at saken hadde fått et ganske annet utkomme om du hadde sittet p...

For noe tøv.Om denne kuppelen ikke var festet godt nok, må det stå for utleiers regning.

En alt for bastant påstand, om dette er en kuppel som skrus ned for å skifte lyspære og det er leietager som har skiftet lyspæren og ikek skrudd kuppelen skikkelig i gjengen kan det ikke lastes huseier, men leietager.

Her nytter det ikke konkludere før en vet bakgrunnen for at kuppelen falt ned.

1

Forrige helg kom jeg hjem etter en helg utenbys. Utleier hadde heller ikke vært hjemme. Det viste seg da at toalettet mitt var knust av en kuppel som hang i taket. Toalettet kunne ikke brukes da det var knust i front og hvis man skylte ned,sto vannspruten i veggen.

For noe tøv.Om denne kuppelen ikke var festet godt nok, må det stå for utleiers regning.

Du kunne jo nevnt at saken hadde fått et ganske annet utkomme om du hadde sittet på totalettet når kuppelen falt ned.Da ville du blitt skadet fordi utleier ikke sørger for at lysarmaturer er skikkelig skrudd fast.Dette er det utleier som har ansvar for.Er boligen slitt og gammel og du ikke har fiklet med kuppelen, kan jeg ikke se at du skal ha noen skyld i at den faller ned.

Dette er tyyypisk utleiere.De skal alltid legge skylda på alle andre, for sitt manglende vedlikehold.Kan ikke se for meg at det fremgår noe sted i utleieloven at du plikter å sjekke om armaturer o.l faktisk er festet skikkelig.Har et par gamle lamper i kjelleren fra tidlig 80 tall som henger fint fast enda.Det skyldes at de er festet på riktig måte, og således ikke ramler ned.Så lenge DU ikke har fiklet med kuppelen, eller montert den så tilsier sunn fornuft at dette er utleiers ansvar og at han da får ta kostnaden med å skifte dass sjøl.

Så innmari frekt!Eksempler som denne historien burde få alle som leier til å anstrenge seg til det ytterste for å få mulighet til å kjøpe seg engen bolig, og slippe å forholde seg til tåpelige husverter som forsøker å legge kostnader og ansvar over på leietaker som de ikke har rett til.

Har selv leid av et par skikkelige gnomer, som har påstått mye rart...men som regel:De kommer ikke langt med sånt piss..men da må du si ifra.

1

Det viste seg da at toalettet mitt var knust av en kuppel som hang i taket. Toalettet kunne ikke brukes da det var knust i front og hvis man skylte ned,sto vannspruten i veggen

Legendarisk sitat.

1

Lignende innlegg

Datahjelp gilean Publisert

Hjelp til kjøp av stasjonær gaming pc

Hei. Vurderer å kjøpe en stasjonær gaming pc. Budsjettet mitt er rundt 20 000 -27 000. Jeg ønsker at PC-en skal kunne spille 4k spill. Vurderer denne 3080 ti fra Elkjøp til 23 000 kr men litt bekymret...
Bilde

HP Omen 30L i7-11/16/1000/3080TI stasjonær gaming-PC - Elkjøp

Med HP Omen 30L GT13-1837no stasjonær gaming-PC får du et rent og stilig design med en rå kraft. Nestegenerasjons grafikk fra NVID


Bilde www.elkjop.no
1
0 svar
Datahjelp cesilie123 Publisert

Svart skjerm og lyd

Hei! Jeg har fått er problem med pc min, den skrur seg ikke på. Den funket helt fint i går og har stått med laderen i hele natt. Jeg skulle starte pc for noen minutter siden, men den ville ikke på og...
1
0 svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
0 svar
Laster...