Nye VGD er lansert! Mer informasjon

førstegangskjøp av andelsleilighet uten lån?

hei jeg har sett rundt på boligmarkedet og med budsjettet mitt har jeg ikke mulighet til å få noen stor/fin nok selveier leilighet, men har sett noen fine andelsleiligheter med fellesgjeld. har for øyeblikket ikke noen inntekt å vise til angående å få lån. så jeg lurer på om det lar seg gjøre å kjøpe en andelsleilighet uten lån og inntekt eller kan feks borettslaget nekte meg pga manglende inntekt?

1
6 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

vgmarius

takk for svar. vet at det er mye å sette seg inn i med tanke på lånet til gården og fremtidige planer, sikringsordning, in ordning osv.problemstillingen er at jeg har arvet 1,2 mill men er student og jeg får kansje 14kvadrat for disse pengene men vis jeg eller kan kjøpe en 3roms andelsleilighet for feks 1mill med 1,5 mill i fellesgjeld med 8000 i mnd utgifter 5000 nedbetaling (ca 24 år nedbetaling) 3000 fyring, tv osv. da kan jeg leie ut et rom og dekke nesten alle mnd kostnadene. eller leie leilighet til jeg er ferdig å studere? jeg heller jo mot andelsleiligheten vis det lar seg gjøre og ting er i orden med borettslaget med tanke på lånet deres, framtidige planer og ordningene deres.da trenger jeg jo ikke vente et par år på og få lån i banken og slipper å kaste bort penger på leiemarkedet. hva er mest gunstig?

1.feks denne http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=45303879

2. vs.feks denne og leie ut et rom http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=44537430

3. eller leie til jeg er ferdig med studier og ta lån i banken?

kom gjerne med andre innspill:)

fortell meg gjerne hva som er positivt og negativt med det ene og det andre:)

1

TrudeX

Vet ikke helt om jeg skjønner problemstillingen, men:

En andelsleilighet med stor fellesgjeld koster litt mindre å betale, sånn med en gang du blir andelseier. Til gjengjeld blir husleia, som inkluderer nedbetaling av fellesgjeld, desto høyere. Spørsmålet er om du har råd til å betale denne høye husleia.

Borettslaget bryr seg ikke om din inntekt, men leiligheten vil jo bli tvangssolgt, dersom du ikke betaler husleia.

1

puma1

jeg lurer på om det lar seg gjøre å kjøpe en andelsleilighet uten lån og inntekt eller kan feks borettslaget nekte meg pga manglende inntekt?

Denne var ikke lett å skjønne. Har du tenkt å kjøpe en leilighet du ikke har råd til?

Borettslaget har jo ikke innsyn i dine økonomiske forhold, men borettslag med lave innskudd og høy fellesgjeld kan være risikable prosjekter, der alle som involverer seg må være veldig trygge på egen økonomi. Et evt mislighold fra en eller annen vil ramme alle, siden en er solidarisk ansvarlig for fellesgjelden. Borettslaget kan være medlem i et sikringsfond som dekker mislighold, men det er ikke alle som er med i et slikt fond og det er også kriterier som må oppfylles.

1

solimor

I en andles leilighet må ta ta din del av lånet som er beskrevet i taksten. Så vist du ikke får lån i bank vil du heller ikke kunne ta over en andels gjeld.

1

Prudi2

I prinsippet burde det ikke være noe problem å bruke EK til å kjøpe andelsleilighet for så å bruke utleie for å dekke husleien.

Merk at mange borettslag har regler for fremleie, både når det gjelder varighet, godkjenning av leietaker etc.

Jeg ville også bygget opp en buffer mot uforutsatte hendelser med leietaker. En leietaker som ikke betaler tar tid å kaste ut, og er handlingsrommet i økonomien din i utgangspunktet svært begrenset så kan for 2-3 måneder uten leieinntekter være et problem.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...