Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg kjøpte leilighet sommeren 2013 i Oslo. Nå har det seg slik at jeg vil ta en master når jeg er ferdig med min bachelorgrad til sommeren. Masteren har jeg ønske om å ta i en by som ligger 3 timer utenfor Oslo.

Spørsmålet er hva jeg skal gjøre med leiligheten. Jeg vet ikke om jeg vil begynne å jobbe i Oslo eller andre steder etter masteren.

Mvh Tenkende student :S

1
4 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

norvegicus

Et problem med utleie er jo at hvis du etter 2 år bestemmer deg at du skal ikke komme tilbake til Oslo, og trenger penger for å kjøpe deg et hus, så blir du skattelagt på gevinsten ved hussalget i Oslo.

2

VivaLV

Ett VELDIG viktig poeng.

Dvs. hvis man trur på forstsatt vekst så vil man jo uansett sitte igjen med 73% av gevinsten.

1

Jompa

Forstår jeg deg rett at du bruker 2 år på masteren? Dersom du trives der du er nå ville jeg leid ut. Det koster litt å selge, og du bør i hvert fall klare å gå i null ved å leie ut i den perioden. Dekker husleia opp lånekostnadene dine?

Husk at du må skatte av pengene du får inn.

Bare sjekk referansene til de som ønsker å leie hos deg dersom du bestemmer deg for det. Mye rart der ute...

1

VivaLV

Og spå om fremtiden er vanskelig. Jeg trur man kan få en betydelig korreksjon (20-300%). Man kan bestandig angre i ettertid, men det hjelper lite.

20% fall er f.eks. tilbake til 2010 nivå og vi hadde det vel også ganske bra i Norge i 2010, så altså ganske udramatisk sånn sett i den store sammenheng.

Spørsmålet er jo om du må selge f.eks. en eller annen gang i løpet av de neste 5 årene. Det er jo det som kan bli dyrt. Dvs. man må selge når markedet er nede.

Slik at hvordan du trur din livssituasjon vil utvikle seg de neste 5 årene er sånn sett kanskje det viktigste, og det er det vanskelig for oss og vite alt for mye om.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...