Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei.

Vi er en liten familie på 3 stk, ett barn på 10 år. Vi har tenkt å flytte til Oslo men er bekymret for 10 åringen og vil gjerne at hun skal ha et trygt nærmiljø med en hyggelig skole. Vi har ikke mulighet til å bo på Frogner/Majorstuen/Ullern osv. Har tenkt litt på oppsal/bøler. Noen som har erfaring feks fra veitvet o.l. ?

Blir takknemlig for svar ❤️

1
5 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

bestorp

Mange gode råd her, men det finnes flere bra områder i Oslo å bo på. Personlig flytter jeg til Tonsenhagen i en blokk med med nærhet til marka og 31 bussen som bruker 20 min til sentrum.

Er selv oppvokst på Veitvet på tidlig 90 tallet hvor det var en god blanding av etnisk norske og folk med innvandrer bakgrunn. Idag så er dette skillet større i favør av innvandrerer. Ikke noe galt idet, men jeg føler det blir litt ghetto.

Ellers kan jeg anbefale Korsvoll, Grefsen, Kjelsås, Lambertseter, Nordstand osv som er barnevennlige områder med tanke på oppvekst osv.

1

kennethnilsen

Har dere anledning, vil jeg anbefale Torshov. Har en nevø og niese på 8 og 5 som bor i en trivelig bygård der, og de storkoser seg. Det virker å være veldig godt miljø på skolen nevøen min går på. Og ikke minst, så er det utallige muligheter for aktiviteter i gåavstand.

1

marthemor77

Tusen takk for hyggelig og informativt svar!! da har vi tenkt rett ifht oppsal/bøler.

1

kansas00

Har tenkt litt på oppsal/bøler. Noen som har erfaring feks fra veitvet o.l. ?

Oppsal/Bøler er så definitivt et bra valg dersom økonomien tilsier at dere må holde dere på Oslos østkant. Kort vei til marka og badevann/østensjøvannet etc...samt at skolene har ikke de ekstreme innvandrerandelene som man ser på mange skoler i groruddalen (der mange skoler har 80-100% andel). Ligger også et stykke unna de stor bilveiene. Eneste negative er vel at bøler/oppsal området er jo bygd på 50/60-tallet og var tilpasset den tiden. Så kan jo være litt vanskelig dersom dere har en bil eller 2 uten garasjeplass. Gateparkering kan være noe herk i slike områder. Spesielt om vintern. Samtidig kan også kanskje leilighetene virke litt små/gammeldagse. Vær obs på sånt på visning. Vaskekjeller er sikkert ikke det ideelle dersom man er en familie som må vaske til "alle døgnets tider".

Skal du forstå det med innvandrerandeler i oslo.. så foreslår jeg at du tar en tur på jernbanetorget t-banestajon i rushen og ser hvilke linjer som det går mest innvandrere på. Det er så definitivt de to linjene som går igjennom groruddalen.

Ville generelt sett holdt meg unna groruddalen dersom jeg hadde barn i skolepliktig alder. Faktisk er det sånn at flere skoler i groruddalen får ekstra tilskudd fra kommunen for å sikre at de får dyktige lærere som vil jobbe der.

Nå er det ikke nødvendigvis sånn at alt med innvandring er negativt... men det er nok litt spesielt å bo i nabolag/bydel der innvandrerandelen er så stor at du tror du har kommet til et annet land når du går av t-banen. Og ikke minst tenk på barna dine og læringsmiljø. På skoler i f.eks groruddalen må barn være med som tolk for foreldrene på foreldremøter og lignende. Alt er ikke så rosenrødt som politikere bosatt på den hvite vestkant skal utgi det for å være.

Skal noe kunne sies til fordel for groruddalen så er det at en del av bebyggelsen der er litt nyere. Bøler/Oppsal/Lambertseter etc var jo blandt de første drabantbyene som ble bygd i oslo. Så i groruddalen kan du finne litt større leiligheter til en overkommelig penge. Ting er også litt mer bygd ut for bil i form av garasjeanlegg etc. Husk på 50/60-tallet så var det ikke så mange som eide bil.. derimot på 70-tallet og utover så ble de litt mer allemannseie.. og de boligene som bygd da ble jo i større grad bygd med tanke på slikt.

Veitvet er av samme årgang som Bøler/Oppsal (50-tallet).. Så det ville jeg nok styrt unna hvis jeg først skulle til groruddalen. Da vil jeg nok heller satset på andre områder som ble bygd litt senere, med større leiligheter og litt mer "moderne".

Tok nå i hovedsak utgangspunkt i den tradisjonelle bebyggelsen på bøler/oppsal som jo er blokker fra 50/60-tallet.

.. Men finnes selvfølgelig også en del rekkehus og eneboligbebyggelse også både i bøler/oppsal-området og groruddalen. Dette er nok mer egnet i forhold til bil, barn og sånt. Innvandrerandel etc. er også en del lavere. Uansett om du bor i rekkehus, enebolig eller blokk så gjelder uansett beskrivelsen av dette med bydel og skole og sånt. Er ikke helt tilfeldig at skolekretstilhørighet har kommet med i forbindelse med finn.no.

Skal du gå på det kollektive og kommunikasjon, så er nå groruddalen et hakk bedre enn oppsal/bøler området. Rett og slett fordi det bor flere mennesker der og da blir kollektivtransporten også "dimensjonert" i forhold til det.

Håper det var til noe hjelp. Litt rotete.

1

Komunista

Opsahl/Ulsrud/Bøler/Lambertseter.

Fint for barn og kort vei til marka og til sentrum.

Om nødvendig har du en skoleoversikt her:

Grunnskoler

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...