Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hei.

Jeg har et spørsmål angående regelen som sier at gevinsten fra boligsalget kun er skattefri hvis man har bodd der ett av de siste to årene.

Jeg er ganske sikker på at det skal gå greit, men det hadde vært fint å være hundre prosent. Derfor håper jeg at dere kan hjelpe meg å finne ut av dette.

· Kjøpte leiligheten i 2009 og har bodd der fram til 01.09.2014

· Har leid den ut fra 01.09.2014, mottar husleie fram til 31.08.2015.

· Så i utgangspunktet må kanskje leilighet selges før 01.09.2015 dersom jeg skal unngå skatt?

Men jeg har lest at det finnes et unntak fra regelen:

” Selv om loven krever en botid på ett år før boligen kan selges skattefritt, finnes det unntak. Dersom du ikke har kunnet bruke boligen på grunn av ditt eget eller ektefellens arbeid, helsemessige forhold eller annet, kan du få godkjent botid selv om du ikke har bodd der.”

Kilde: http://www.huseierne.no/hus-bolig/tema/juss/salg-av-bolig/unnga-skatt-ved-salg-av-bolig/

· Jeg har jobbet i en 100 % stilling i et annet fylke fra 15.09.2014 til 23.06.2015, og bodd i en tjenestebolig der (leie).

· Kan jeg dermed trekke fra denne perioden slik at det blir regnet som botid i leiligheten jeg skal selge?

På forhånd takk for svar :)

1
3 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

aasand

Jeg har jobbet i en 100 % stilling i et annet fylke fra 15.09.2014 til 23.06.2015, og bodd i en tjenestebolig der (leie).

· Kan jeg dermed trekke fra denne perioden slik at det blir regnet som botid i leiligheten jeg skal selge?

Du kan få godskrevet botid, men slik du legger det frem her så trenger du ikke tenke på det om du bodde der før og etter leietiden løper ut. Vilkårene vil i såfall bl.a være:

En forutsetning for å få godskrevet botid er at du ikke var kjent med eller burde kjent til brukshindringen da du anskaffet boligen.

"Brukshindring som kan regnes som botid er for eksempel frivillig eller beordret skifte av arbeide, boplikt i tjenestebolig, utdannelse ved skole eller universitet som ligger et annet sted enn boligen."

http://www.skatteetaten.no/no/Person/Selvangivelse/tema-og-fradrag/Bolig/Kjop-og-salg/Salg-mv-av-fast-eiendom/?chapter=3833

Er du i tvil. Hør med skatteetaten,men redegjør også for din konklusjon i selvangivelsen, men slik du legger det frem vil det går greit da det ser ut til at du har tilpasset deg nøyaktig på dagen.

2

Formellefiskepinner

Tusen takk for et utfyllende svar

1

aasand

Enklere enn som så.. Om leietaker kun har bodd/bor der 1 år og du sier du bodde der frem til han flyttet inn vil du jo ha bodd der 1 av de siste 2 årene om du flytter inn når kontrakten løper ut og du løpende ha kun 1 års opphold i botid. Dermed tilpasset loven.

"eieren må ha brukt boligen til egen bolig i minst ett år i løpet av de siste to årene før salget finner sted (botid). Vanligvis vil bare botid i egen eiertid regnes med."

Så om du selger før eller flytter inn etter at kontrakten hans løper ut vil du jo ha bodd der i 1 av de 2 siste årene før salg.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...