Hus, Hage og Oppussing

Babblirabbli

Glemt å skru av stekeplate

I skrivende stund sitter jeg på toget på vei til Oslo, og ble plutselig veldig stresset for om jeg glemte å skru av stekeplata. Hvis den er på står den isåfall på styrke 1 av 12. Er det noe å bekymre seg over? det står ingenting på plata, og jeg skal være borte i 1-2 dager. Burde jeg dra hjemover med en gang?

1
19 svar

Ring naboen og be dem gå inn for å sjekke. Vaktmesteren. Hvis du ikke har noen, så bør du snu. Det bor andre enn deg som kan bli berørt av brann. Dra hjem og sjekk.

1

Det kan hende du kommer hjem og finner alt i orden. Men bedre safe than sorry. Dette er en vanlig ting som pleier å klikke i hodet på folk. Når ideen først har fått rot, så må man nesten sjekke. Det er litt obsessive compulsive, men jeg har faktisk to ganger funnet at ovnen var på. Blir jeg rik, så kjøper jeg en ovn som skrur seg selv automatisk av etter en og en halv time. De finnes, for senile og slike som meg :)

1

Det skjer neppe noe som helst, det blir kanskje litt varmt på kjøkkenet ditt, men selvfølgelig har du muligheten for å få dette sjekket ut og eventuelt skrudd av så er det best.

1

Ingenting KAN skje. Selvfølgelig tåler ei kokeplate å stå på, det er jo det den er konstruert for! Hva i all verden skulle kunne ta fyr?

Noe helt annet er det hvis du har glemt f.eks. en suppekjele på plata. Da vil den koke tørr og du får kraftig røykutvikling. Men fremdeles skal det noe til at kjeleinnholdet tar fyr. Med plata på laveste trinn er det i hvert fall helt umulig. Men du kan få en brent lukt som det kan ta uker før forsvinner helt.

1
JudasT Ingenting KAN skje. Selvfølgelig tåler ei kokeplate å stå på, det er jo det den er konstruert for! Hva i all verden skulle kunne ta fyr? Noe helt annet er det hvis du har glemt f.e...

ngenting KAN skje. Selvfølgelig tåler ei kokeplate å stå på, det er jo det den er konstruert for! Hva i all verden skulle kunne ta fyr?

Alt brennbart rundt komfyren! Om ikke noe står på komfyren går nok alt bra, men det avhenger av hva som faktisk står rundt og hva som kan ta fyr på grunn av strålevarmen. Hadde gjort alt for å få dette sjekket ut, slik vedkommende faktisk her har gjort.

1
Mr.Daddycool [sitat…] Alt brennbart rundt komfyren! Om ikke noe står på komfyren går nok alt bra, men det avhenger av hva som faktisk står rundt og hva som kan ta fyr på grunn av strålevarmen....

Alt brennbart rundt komfyren! Om ikke noe står på komfyren går nok alt bra, men det avhenger av hva som faktisk står rundt og hva som kan ta fyr på grunn av strålevarmen.

Tøys. Prøv å sette kasseroller med vann i rundt om på komfyren, men ingenting på éi plate. Sett plata på, og la det stå en dag. Du vil oppdage at ingen engang når kokepunktet, selv om du setter plata på 12. Og spørrerens plate sto på 1!

1
JudasT [sitat…] Tøys. Prøv å sette kasseroller med vann i rundt om på komfyren, men ingenting på éi plate. Sett plata på, og la det stå en dag. Du vil oppdage at ingen engang når kokepunk...

Det er ikke tøys, jeg tenker på alt mulig som befinner seg rundt en komfyr alt fra papir, gjenstander av plast, fettrester ja alt mulig. Dette kan om alt ligger til rette for det ta fyr om det utsettes for varmeeksponering over lang tid, sjansen er nok ikke stor, men den er der. Og så ikke minst, en slik komfyr er ikke bygget for å skulle stå på i mange dager i strekk, så du kan også fort få feil på komfyren når den utsettes for varme over så lang tid. Så det lureste er å få dette slått av og i normal posisjon.

For å si det slik, hadde du glemt å slå av platen, bare gitt blaffen i dette og reist på ferie, så hadde huset brent ned ville nok ikke forsikringselskapet gitt deg mye tilbake om de fikk vite sannheten.

1
Mr.Daddycool Det er ikke tøys, jeg tenker på alt mulig som befinner seg rundt en komfyr alt fra papir, gjenstander av plast, fettrester ja alt mulig. Dette kan om alt ligger til rette for det t...

Det er ikke tøys, jeg tenker på alt mulig som befinner seg rundt en komfyr alt fra papir, gjenstander av plast, fettrester ja alt mulig.

Jeg utfordrer deg til å gjøre et praktisk eksperiment, i stedet for å sitte og fantasere om ting du ikke har peiling på. Skru på ei plate på komfyren og mål temperaturen rundt komfyren over tid. Du vil oppdage at temperaturen er ikke spesielt høy, og himmelvidt unna antennelsestemperatur til noe som helst.

1
JudasT [sitat…] Jeg utfordrer deg til å gjøre et praktisk eksperiment, i stedet for å sitte og fantasere om ting du ikke har peiling på. Skru på ei plate på komfyren og mål temperaturen r...

Du kan ikke utfordre noen, du har ikke mental kapasitet til det. Du ville garantert heller ikke reist fra komfyren din med platene på en ferie, bare for å sjekke om det gikk bra, så dum er du bare ikke.

Nei jeg gidder ikke leke med sikkerheten i huset mitt, jo det blir ekstremt varmt omtrent som en varmovn der platen står på, det avhenger jo hvor mye platen er skrudd på også.

Men like over platene henger det noe som heter ventilator. Der kan det fort dryppe fett ned på platene om temperaturen bare stiger litt, og man ikke har gjort den ren på en stund.

Dessuten er ikke en komfyr konstruert for å være en panelovn, den skal ikke stå på over mange dager i strekk, den er bare ikke konstruert for det. Så da øker man sjansen for teknisk svikt, og dermed brannfare.

Du kan spørre hvem du vil om dette som kan litt om det, du reiser ikke fra en komfyr med platene på, og er du usikker får du det sjekket ut. Alle med en viss peiling og ansvarfølelse vet dette, men du vet det ikke.

PS! Da snakker vi om vanlige komfyrer og ikke induksjonstopper. For de blir vel ikke varm i det hele tatt, så lenge de ikke står en kjele med magnetisk bunn på de.

1
Babblirabbli En liten oppdatering; selvsagt var den av!

Typisk.

Men ikke hør på de som bagatelliserer å reise fra en komfyr som står med kokeplata på.

Noen ganger lurer jeg på hva folk tenker med.

Hva blir det neste? At vi skal reise bort uten å stenge krana til oppvaskmaskinen?

Men gjør nå som jeg sier. Er du like glemsk som meg, så får du en venn eller nabo eller noen i familien til å være litt vaktminister slik at du kan ringe når nerva kommer.

1

En kokeplate på 1 er helt ufarlig. Min bestemor brukte en kokeplate som tilleggsvarme, så den sto på deler av vinteren. Er vel omtrent like farlig som å ha en lyspære på. Jeg hadde ikke snudd. Hadde kokeplate potensielt stått på fullt hadde jeg snudd men også det er risikofritt.

1
jeangabin Det kan hende du kommer hjem og finner alt i orden. Men bedre safe than sorry. Dette er en vanlig ting som pleier å klikke i hodet på folk. Når ideen først har fått rot, så må man...

Blir jeg rik, så kjøper jeg en ovn som skrur seg selv automatisk av etter en og en halv time. De finnes, for senile og slike som meg :)

I dette tilfelle hadde det sikkert holdt med en vanlig induksjonstopp, for jeg tror de fleste av dem automatisk skrur seg av om det ikke står noe på platen. Min gjør i hvert fall det, og den måtte jeg ikke være rik for å kjøpe ;)

1
Laster...