Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lite vann i boligen. Og problemet er at jeg har utleierleilighet. Der det nå fortia er 5 personer. 3 personer mer enn de to som egentlig leier. Dette betyr økt vann bruk som borrehulet mitt tydeligvis ikke greier å dekke opp.

Hva skal jeg gjøre, jeg kan jo ikke øke tilsiget til b.hullet.

Og de synes klart det er kjipt med lite vann. Jeg også så klart.

Problemet er at de skal ha det besøket sitt over en lengre periode og tilsiget er ikke stort nok.

Hva gjør jeg? Takker for tips.

Mindre husleie, bare forsette å si de må være forsiktig med vannet? Forslag?

1
7 svar

7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

silas

Hva gjør jeg? Takker for tips.

Er det montert sparedusjhode? Du kan redusere mengden vann som går til toalettet, f.eks. bytte ut toalett med en type som bruker mindre vann når man ikke bruker toalettpapir. Du kan også redusere trykket inn i toalettet slik at det tar lengere tid å fylle – mange tømmer doen unødvendig pga. dårlige vaner. Reduser trykket i kranen på kjøkken med en ventil slik at det ikke sløses med vann. Dette er enkle tiltak som garantert vil redusere forbruket.

Anbefaler at du monterer vannmåler slik at du kan se det faktiske forbruket i utleieboligen.

1

Mr.Daddycool

Du har vel bare to valg, enten få økt kapasiteten i det hullet du har, eller utvide dette med flere. Det koster jo flesk. Eller du kan si opp de som leier der på en skikkelig måte, og så neste gang du leier ut gi klar melding om at det bare går at en bor i utleieboligen,og få dette med i kontrakten. Det vil nok redusere antallet som vurderer å leie hos deg, men du kan ikke få både i pose og sekk.

1

fargerik

Det er jo en selvfølge å si fra til leieboerne at de er nødt til å spare på vannet. Det kan gjøres på en saklig og grei måte.

Er det ikke andre problemer med leieboerne, bør det være kurant å si det rett ut at det er dårlig med vann for tiden. Å si dem opp virker mildt sagt litt overkill.

Ingen har jo noe glede av å miste vannet på grunn av at det er overforbruk, det bør jo alle forstå.

Gjestene er kanskje fra byen og vant til at det flommer over av endeløse mengder med vann, men vil sikkert forstå at en privat vannforsyning kan være litt dårligere i kapasitet dersom det sies i fra på en grei måte.

Jeg hadde borehull der jeg bodde i mitt forrige liv, og det var ganske skrøpelig kapasitet. Men folk var flinke til å spare, så det funket selv om det til tider var gjester og mange dusjende.

1

Mr.Daddycool

Det er jo en selvfølge å si fra til leieboerne at de er nødt til å spare på vannet. Det kan gjøres på en saklig og grei måte.

Da flytter de sikkert uansett. Vet ikke hvor dette er, men med en av de våteste sommrene på 46 år ? Så skal man spare vann, da er det kapasiteten det er noe galt med, men det å ikke innse dette er vel bare å kjøre på, godtar leieboerne dette så er det vel greit, om ikke flytter de. Da må han neste gang sørge for at det bare er et minimum som flytter inn neste gang.

1

fargerik

Du kan kanskje få mer vann i borehullet dersom du får et firma til å blåse opp borehullet med trykkluft.

Ta kontakt med noen i bransjen, og be om råd.

Eksempel.

Det kan godt tenkes at du har en brønnborer et sted nær deg som fikser dette. Det er en kurant jobb, ikke noe hokuspokus.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...