Nye VGD er lansert! Mer informasjon

For et par uker siden merket jeg at sikkerhetsventilen på varmtvannsberederen (OSO-S200, ny i 2011) lakk en del vann. Jeg sjekket på nettet og konkluderte vel med at dette var ganske vanlig og hadde med trykk i rørene eller noe å gjøre.

Men nå sjekket jeg igjen og det fortsetter å lekke, kontinuerlig. Jeg satte en 10L-bøtte under utslagsslangen og den ble fyllt opp etter ca. 1 time. 10L i varmtvann døgnet blir jo ganske mye etterhvert... Er det normalt? Kan det være noe galt med sikkerhetsventilen? Jeg skrudde den opp i et kort sekund og da kom det en skikkelig "blås" ut, men straks den var stengt fortsatte vannet å piple ut etter en kort stund.

Whattodo?

1
6 svar

6 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

fargerik

Du skal vel ha fem års garanti på OSO så vidt jeg vet, så ta en titt på kvitteringen. Kanskje du har noen dager på deg?

Sikkerhetsventilen kan bli utslitt, det er ikke så merkelig. Har du kanskje ekstra høyt vanntrykk? Det kan sikkert kommunens teknisk etat svare på dersom du ringer.

Er du over garantitiden, kan du lett skifte den selv. Bare steng stoppekrana, skru av den som sitter der, ta den med til rørleggerbutikken og kjøp en som er lik.

2

petterG

Tipper rørleggermester "Fargerik" dukker opp med et fornuftig svar før helga er omme!

Ti liter varmt vann i timen er ekstremt mye, det står ikke slik mange dagene før du ser det på strømregninga...

2

RickiBK

Anbefaler alle å ha installert en trykkreduksjonsventil på sitt inntak.

Optimalt vanntrykk i et normalt hjem er kun på Ca halvparten av hva mange vannverk leverer.

Svært sjelden man ellers har behov for vanntrykk over 5BAR

1

fargerik

Ja, det er ikke dumt å vite hvor høyt trykket er der man bor. Her er det ubehagelig høyt.

Jeg kommer til å montere en reduksjonsventil i forbindelse med noe andre arbeider vi driver med her, for å få dempet trykket. Det er helt hysterisk mye hardere trykk enn det som er nødvendig. Men det funker med berederen, da, for jeg har ikke sikkerhetsventil på momentanberederen.

1

Pernillel

Ok, takk for svar! Jeg skal ringe til kommunen i morgen og spørre.

1

fargerik

Det kan du gjøre. Vet ikke hvor du bor, men her i Østfold er særlig Halden og Larkollen kjent for å ha ekstra høyt trykk i nettet. I Halden sentrum er trykket så høyt at det er obligatorisk å montere reduksjonsventil i ALLE hus, på grunn av at trykket er så høyt at alle sikkerhetsventiler vil lekke dersom det slippes fullt trykk på dem.

Er trykket under 6 BAR, kan du bare skifte ventilen, og det skal gå bra. Husk endelig å slå av berederen eller dra ut støpselet før du jobber med dette, det kan tenkes at mye vann kan renne ut og tømme berederen når du skrur av sikkerhetsventilen.

Og det vannet er 75 grader varmt!

Jeg anbefaler å dra ut kontakta dagen før, og bruke opp det varme vannet som er i tanken til morgendusjing og sånt slik at berederen er full av kaldtvann når du skal skru. Da slipper du å brenne deg når du skrur og gjøre om rommet til en sauna. Du klarer IKKE å stoppe vannet dersom det plutselig begynner å sprute så varmt vann. Believe me.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...