Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Egenkapitall ved kjøp av hus nr 2

Hei, har en rart situasjon nå, tenker at kanskje noen kan forklare meg par ting. Vi eier liten bolig og onsker å kjøpe litt store plass. Vi har tenkt å beholde den bolig som vi har for å leie den ut. Tenkt å bruke den hus som vi har nå som egenkapitall, snakket med banken nå og de mener at jeg må ha 15% verdi av hus som jeg vil kjøpe og 15% verdi av hus som vi eier nå som egenkapitall. Kan noen forklare meg om det kan stemme og hvorfor i det hulleste trenger jeg å stille med 15% verdi av hus som jeg eier nå som egenkapitall?

1
1 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

BornOnThe4thOfJuly

La oss si at huset du eier nå koster 1 million og det huset du kjøper koster 2 millioner. Det blir totalt 3 millioner i boliginvesteringer når du vil beholde det du allerede bor i.

En annen fyr skal kun kjøpe seg en bolig til 3 millioner og vil da ha tilsvarende boliginvesteringer på 3 millioner slik som deg. Han får selvsagt krav om å stille med 15 % i egenkapital for huset til 3 millioner og da burde jo du også stille med tilsvarende egenkapital selv om dine 3 millioner er fordelt på to hus mens hans 3 millioner i boliginvesteringer er i et hus.

Uansett er ikke lån noe du har krav på. Du må faktisk bare rette deg etter de krav som utlåneren stiller dersom du ønsker å låne penger av dem. Banken kunne ha krevd 50 % i egenkapital dersom de ville det og du måtte også rettet deg etter det. her er det imidlertid like "snille" mot deg som en hvilken som helst annen som skal investere like mye i bolig som du vil.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...