Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Overskriften er muligens noe misvisende, men here goes:

Krana lekker, fant ut at det mest sannsynlig skyldes gummipakninger som må byttes. Vippet løs lokket, skrudde ut skruen, og i det jeg skulle løfte håndtaket skjedde det uungåelige for oss amøber; skruen falt i vasken og videre nedover.

Jeg hadde ikke nye gummipakninger så jeg orket ikke å styre noe mer med det i går. Fant en lignende skrue og skrudde ting tilbake igjen. Har nå ordnet nye pakninger og fått hentet ut skruen fra i går via vannlåsen, men NÅ FÅR JEG FAEN IKKE LØSNET SKRUEN SOM BLE SATT INN I GÅR.

Helt seriøst, er det noen form form ultra-spesielle festeskruer som benyttes? Jeg får løsnet skruen, men den vil ikke ut. Har forsøkt å vippe den ut, men det er trangt som ei nonne inni der så jeg kommer nok til å ødelegge noe før skruen kommer ut.

Noen som har tips? Er det andre måter å «demontere» kjøkkenkrana på? Krana lekker kun litt når vannet skrus på, så det er kanskje ikke så farlig uansett?

1
13 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Reddington1

Edit: lukten forsvant rimelig kjapt av seg selv denne gangen. Kan det være at maskinen er for lite i bruk, slik at det tørker ut i avløpet og derfor siger det kloakklukt opp? Bør man evt med jevne mellomrom helle vann ned i avløpet? Nå brukte jeg jo Mudin for 2 mnd siden, og vaskemaskinen er jo såpass lite i bruk (1-2 ganger i uka) at jeg ikke forstår hvordan det kan ha tettet seg der allerede.

1

fargerik

Det er mange grunner til at det kan lukte, men det er nok veldig ofte som du sier....at vannlåsen tørker ut. Smart å helle litt vann i vannlåsene som første forsøk på løsning.

Sluk i gulvet tørker lett ut dersom det er varmekabler i gulvet.

Det er mange måter å gjøre ting på, men her hos meg går vann fra servanten og vaskemaskinen og dusjen innom et sluk, slik at sluket får litt påfyll av vann ofte nok.

Det skal jo helst være sluk i gulvet i våtrom.

1

Reddington1

Det skal jo helst være sluk i gulvet i våtrom

Det er gulvsluk her, men det er plassert under dusjkabinettet. Jeg har som nevnt ikke klart å skru løs vannlåsen fra avløpet bak vaskemaskinen, så jeg vet ikke om alle avløp kommer med en avtagbar vannlås? Det blir isåfall vanskelig å rense den for hånd, men dersom den kun har tørket ut vil jo vann gjøre susen. Det gir også mening mtp at lukten forsvant etter hver som maskinen gikk og vann gikk ut av slangen og ned i avløpsrørene.

1

fargerik

HAHAHAHAHAHA!!!!!

"Trangt som en nonne!!!"

Takk for en god start på dagen og en god latter til kaffen. Det kan være ille, ja. Før du klikker....hva med å stenge hovedkrana, koble løs krana, demontere den og fikse det på kjøkkenbenken? Det er vel kun èn mutter å løsne under der, så er krana løs? Pluss en mutter på varmtvann og kaldtvann, altså... Jeg antar at du kan få ut skruen dersom du holder krana i hendene og rister litt.

Kanskje skruen du brukte er av stål? Magnetisk skrutrekker, kanskje? Originalskruen er av messing, og ikke magnetisk.

1

Reddington1

hva med å stenge hovedkrana, koble løs krana, demontere den og fikse det på kjøkkenbenken? Det er vel kun èn mutter å løsne under der, så er krana løs? Pluss en mutter på varmtvann og kaldtvann, altså... Jeg antar at du kan få ut skruen dersom du holder krana i hendene og rister litt.

Takk for tips. Vet ikke helt hvordan dette henger sammen og er ikke hjemme nå, men da løsner jeg bare mutteren og drar av hele krana? Kan hende det er litt enklere å komme til da, spesielt hvis jeg får løsnet delene enda mer også.

Magnetisk skrutrekker har jeg tenkt på. Får vel kjøpt det hos Jernia, Clas etc.

1

fargerik

Takk for tips. Vet ikke helt hvordan dette henger sammen og er ikke hjemme nå, men da løsner jeg bare mutteren og drar av hele krana? Kan hende det er litt enklere å komme til da, spesielt hvis jeg får løsnet delene enda mer også.

Det er ikke så komplisert å skru løs hele krana. Det er en mutter på kaldtvann, en på varmtvann, og så er selve krana festet med en mutter og en skive midt under selve krana. Det finnes spesielle 13 mm. trekkere, lignende slangeklemmetrekkere, det gjør det veldig mye lettere å skru løs krana og skru den fast igjen.

Ikke dyrt. Du finner det på Clas Ohlsson eller i rørleggerbutikken

Nå tenker du kanskje at du har pipenøkkelsett med 13 mm. pipe, men de er for grunne, og egner seg ikke. Fastnøkkel er også knotete å bruke. Skiftenøkkel er håpløst-ish.

1

Reddington1

Takk for en god start

Forresten Fargerik, mens jeg har deg her. Jeg opplevde for en tid tilbake vond lukt (råtne egg/kloakk) fra avløpet bak vaskemaskin. Lukten kom når vasken på badet ble skrudd på. Kjøpte en flaske mudin, og helte både ned i selve avløpsrøret, vasken på badet og i dusjen. Dette var ca. 2 måneder siden, og jeg har ikke merket noe siden.

Satte dog på en vask nå, og den samme lukten (kun kloakk) siger igjen opp fra avløpsrøret. Tidligere denne uken har jeg renset vannlåsen både på kjøkken og under vasken på badet, men jeg blir ikke helt klok på avløpet bak vaskemaskinen. Er det ikke slik at disse også kommer med en vannlås? Røret er bare skrudd inn i veggen, og jeg har forsøkt å skru der det skrus kan, men ingenting løsner. Du behøver kanskje bilde av avløpet for å bli noe klokere?

Det er mulig jeg blander begrepene noe voldsomt her, så bear with me.

1

Reddington1

@Fargerik etterlyses.

Sånn. Nå dukker han nok opp.

1

petterG

Tipper vår kjære rørlegger "fargerik" dukker opp om ikke alt for lenge med gode tips!

1

petterG

Noen som har tips? Er det andre måter å «demontere» kjøkkenkrana på?

Det finnes ca. tusen millioner forskjellige "kjøkkenkraner"(armaturer). Uten å vite noe mer enn "kjøkkenkrana" er det vanskelig å si noe fornuftig om "skruen" eller "lokket"...

Merke, modell eller bilde hadde vært en fin start!

1

Reddington1

Merke, modell eller bilde hadde vært en fin start

Det er en Oras.

Usikker på hvordan jeg får lastet opp bilde her, men den ser rimelig lik ut som denne

Skruen jeg nå ikke får ut er ingen originalskrue, kun en lignende skrue jeg benyttet midlertidig. Så ikke for meg at det skulle ha så mye å si å benytte en lignende skrue, men pr. nå er den langt mindre midlertidig enn jeg egentlig så for meg. Lurer på om jeg muligens har ødelagt gjengene nå.

1

Lignende temaer

Bilde

Spill

Spill

Bilde

Datahjelp

Datahjelp

Bilde

Foto og video

Foto og video

Bilde

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Jakt, Fiske og Friluftsliv

Bilde

Dyr

Dyr

Laster...