Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Arbeidere og undertrykte, forèn dere?

- Hvordan skal dette slagordet forstås: arbeidere = undertrykte, eller som enhåndsrekning fra arbeidere til generelt undertrykte? - Er det relevant i dag eller er det bare en tom floskel?

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Pipedown

Fermion skrev: - Hvordan skal dette slagordet forstås: arbeidere = undertrykte, eller som enhåndsrekning fra arbeidere til generelt undertrykte? - Er det relevant i dag eller er det bare en tom floskel?

De eneste som bruker dette "uttrykket!" i dag er vel radikal sosialister langt ute på venstre fløy. De ønsker å tro at arbeidere i dag er en undertrykt gruppe mennesker på akkurat samme måte som under den industrielle revolusjonens tid.

1

TheDante

Tror nok det er mer ment som en hyllest til dem som stod opp mot råkapitalistene.

1

ulyanov

Jeg har alltid forstått det som "Arbeidere og (andre) undertrykte".... I dag kan vel arbeiderne (lønnsmottakerne) i Norge neppe regnes som undertrykte. Budskapet om å stå sammen for å forsvare faglige rettigheter, er imidlertid høyst reelt.

Ulyanov

1

KapteinKaos

Man bør ta i betraktning den tiden det kommer fra, industrien på 1800-tallet og de forandringer det medførte i samfunnet. Det er en bok som heter "Marx for begynnere" som er lettlest, artig illustrert og som gir et greit innblikk i dette. Anbefales. Ikke koster den så mye heller.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Politikk - Internasjonal

Politikk - Internasjonal

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Laster...