Innvandring, Rasisme og Flerkultur

michaelhe

Islam Net-leder om dødsstraff

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10082007

(VG Nett) Fahad Qureshi - leder for den misjonerende organisasjonen Islam Net mener «et menneske som er prinsipielt mot dødsstraff ikke kan være muslim».

Det er Kristian Meisingset, kulturredaktør i det konservative tidsskriftet Minerva, som i et essay torsdag avdekket Qureshis meninger. Han fant det på et diskusjonsforum på Islamnet.no, som ligger åpent for alle.

Der skriver Qureshi - leder av Islam Net følgende: «Et menneske som sier det prinsipielt er imot dødsstraff er imot prinsippene foreskrevet av Allah (...). En person som mener at han vet bedre enn Allah om hva som er det beste for mennesket, er ikke muslim fordi definisjonen på en muslim er en som underkaster seg Allah. (...), dette er noe muslimer har vært enige om i all tid. Dette er så enkelt (...) at det ikke er noen tvil.»

VG Nett følger

2
330 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tåpelige greier, men jeg håper det blir fokus på hva slags rolle sentrale skikkelser i denne organisasjonen spiller blandt unge muslimer i Norge.

Utover det; Forhåpentligvis lever mine tipp-tipp barnebarn i en verden uten religion.

1

Det kan da ikke forbause noen som helst dette, da. Det er nesten innlysende når en ser på hvilke forelesere de har fått inn, hvordan møtene er organisert (kjønnssegregerte) og hvilke forbilder de har. Det kan da ikke være et menneske med vett som ikke har skjønt hvilke holdninger disse har?

1

Fahad Qureshi - leder for den misjonerende organisasjonen Islam Net

Nå snakker vel ikke han for mer enn seg selv og kanskje en 3-4 til. De toneangivende muslimske menighetene tar nok skarp avstand fra dødsstraff.

Forøvrig dårlig gjort av VG å trykke dette. Det gir næring til islamofobien.

1

Hvorfor stiller dere ikke også spørsmålstegn ved kristne fundamentalisters holdning til dødsstraff? Kristenfundamentalistene (kanskje særlig i USA) er minst like beinharde i kravet om dødsstraff enn fundamentalistene i IslamNet. Det skulle også forundre meg om ikke også mange høyreekstremister her på forumet støtter dødsstraff. Det er oss liberale som ikke gjør det, enten vi er kristne, muslimer eller ateister.

2
HuiBuorre Hvorfor stiller dere ikke også spørsmålstegn ved kristne fundamentalisters holdning til dødsstraff? Kristenfundamentalistene (kanskje særlig i USA) er minst like beinharde i kravet...

Hvorfor stiller dere ikke også spørsmålstegn ved kristne fundamentalisters holdning til dødsstraff? Kristenfundamentalistene i USA er minst like beinharde i kravet om dødsstraff enn fundamentalistene i IslamNet

Ja, jeg er ikke særlig begeistret for de heller, men man får ta en sak av gangen. Denne islam.net fyren syntes jeg virker ganske skummel. Han ser ut som han har godt humør, og virker karismatisk. En ung og smilende muslim. Dette er ikke bra når man vet hva han står for. Da kommer det plutselig noe Charles Manson-aktig over hele fyren.

1
madiba [sitat…] Nå snakker vel ikke han for mer enn seg selv og kanskje en 3-4 til. De toneangivende muslimske menighetene tar nok skarp avstand fra dødsstraff. Forøvrig dårlig gjort av V...

Forøvrig dårlig gjort av VG å trykke dette

Nei, islam.net må konfronteres, og han bør kjenne at han ikke kan forkynne dette i Norge uten å havne i medias søkelys. De andre muslimske menighetene som er uenig med ham skal selvsagt få være i fred.

1
HuiBuorre Hvorfor stiller dere ikke også spørsmålstegn ved kristne fundamentalisters holdning til dødsstraff? Kristenfundamentalistene (kanskje særlig i USA) er minst like beinharde i kravet...

Det har da blitt gjort og fordømt nord og ned i mange sammenhenger. Dødsstraff er barbarisk om det skjer i muslimske land eller kristne. Det bare bekrefter hvordan religion forgifter sinn.

Men nå er det snakk om denne karen og islam, og det blir derfor unaturlig å begynne å diskutere kristenfundamentalister, syns du ikke? Hvor vil du hen egentlig? Kristenfundamentalister gjør det, så da må vi bare holde kjeft? Nei vi skal ikke holde kjeft om hverken den ene eller den andre.

Husker da han ble intervjuet av Vg og påsto at de ville renvaske islams navn. At de var imot vold og at de slett ikke sto for en radikal og voldelig islam. Vel, jeg trodde ikke på et ord og anså det som taqyia. Og her har vi beviset. Men det var nok mange som tok det han sa for god fisk - for han sa jo det og vi må jo tro han på hans ord. Han er jo religiøs og lyver neppe.

IslamNet har en god del tilhengere i Norge. Var vel borti et estimert tall på ca 2000 medlemmer for ei god stund tilbake. Sikkert flere nå. Det er med andre ord ikke en marginal gruppe lenger, men en såpass stor gruppe at noe må gjøres.

2

dr-snasen skrev: "Hvor vil du hen egentlig?" Se litt på lista over temaer som diskuteres på dette forumet, så skjønner du kanskje hvor jeg vil hen. Hvor mange tråder handler om muslimer og fremmedfrykt? Svar: de fleste. Hvor mange tråder handler om kristenfundamentalister? Svar: ingen.

1
HuiBuorre dr-snasen skrev: "Hvor vil du hen egentlig?" Se litt på lista over temaer som diskuteres på dette forumet, så skjønner du kanskje hvor jeg vil hen. Hvor mange tråder handler om mus...

dr-snasen skrev: "Hvor vil du hen egentlig?" Se litt på lista over temaer som diskuteres på dette forumet, så skjønner du kanskje hvor jeg vil hen. Hvor mange tråder handler om muslimer? Svar: de fleste. Hvor mange tråder handler om kristenfundamentalister? Svar: ingen.

Vel..... da bør du vel kanskje se etter hvilket forum du er inne på. Innvandring, rasisme og flerkultur...... HVOR nøyaktig mener du at kristendommen havner inn her? Under innvandring?, flerkultur?

Og sånn for ordens skyld.... hinduer, buddhister, indianere og aborginere og hvordan disse forholder seg til samfunnet, utfordringer, suksesshistorier m.m. vil komme inn under dette forumet. Men nå er det ikke så mye å gripe tak i mht. disse gruppene, og siden det stort sett er en gruppe som stikker seg veeeeeeeeldig ut, så vil det naturligvis dreie seg om dem.

Hvis du ønsker å lese diskusjoner om religioner generelt, så bør du inn på livssyn.

1
HuiBuorre dr-snasen skrev: "Hvor vil du hen egentlig?" Se litt på lista over temaer som diskuteres på dette forumet, så skjønner du kanskje hvor jeg vil hen. Hvor mange tråder handler om mus...

dr-snasen skrev: "Hvor vil du hen egentlig?" Se litt på lista over temaer som diskuteres på dette forumet, så skjønner du kanskje hvor jeg vil hen. Hvor mange tråder handler om muslimer? Svar: de fleste. Hvor mange tråder handler om kristenfundamentalister? Svar: ingen

Ja, det er nok mye islam hysteri i samfunnet. Islam er veldig upopulær. Vi må vokte oss for ikke å bli irrasjonelle, men samtidig så må vi konfrontere slike som islam.net.

Jeg har kranglet med kristne mange ganger om alt mulig her inne på vgd.no. Ingen av dem har forkynt noe gammeltestamentlig svada om dødsstraff ennå. Men om noen gjør det i beste Phelps stil, så skal jeg selvsagt krangle med dem.

1
michaelhe [sitat…] Ja, det er nok mye islam hysteri i samfunnet. Islam er veldig upopulær. Vi må vokte oss for ikke å bli irrasjonelle, men samtidig så må vi konfrontere slike som islam.net....

a, det er nok mye islam hysteri i samfunnet. Islam er veldig upopulær. Vi må vokte oss for ikke å bli irrasjonelle, men samtidig så må vi konfrontere slike som islam.net.

Selvfølgelig skal vi konfrontere dem. Men det var da vitterlig en tråd etter intervjuet hvor han skulle renvaske islam med denne mørkemannen hvor de som mente at det var løgn ble dømt som hysteriske mørkemenn.... igjen. Vel.... kanskje på tide å ikke gå på full automatikk og rope islamhysteri i øst og vest bestandig?

1
madiba [sitat…] Nå snakker vel ikke han for mer enn seg selv og kanskje en 3-4 til. De toneangivende muslimske menighetene tar nok skarp avstand fra dødsstraff. Forøvrig dårlig gjort av V...

Forøvrig dårlig gjort av VG å trykke dette. Det gir næring til islamofobien.

Så du vil stenge ytringsfriheten..? Er det ikke muslimene selv som er skyld i denne fobien..? Islamsk "kultur" vil jo aldri bli forenelig med vår kristne kultur, noe du sikkert vet..

1

En får ett godt innblikk i hvor vanskelig det kan være å forsøke å moderere islam, med motstand hvor det synes som om de fleste av muslimene synes dødstraff er på sin plass.

Veldig skremmende med så mange indoktrinerte mennesker som tydligvis er truende til å gjøre så mye grusomt mot medmenneskene sine om Allahen befaler og viser til hvor umulig de aller fleste muslimer er å intrigere i ett samfunn som innehar menneskeverd.

1

dr-snasen har et poeng, men jeg er ikke enig i at muslimer stikker seg veldig ut i forhold til andre innvandrere, og mener trådene om dem er fullstendig overrepresentert i forhold til hvor mange mennesker det faktisk dreier seg om. Dessuten ser vi at en hvilken som helst tråd kan spore av i retning muslimhets, for eksempel tråden "Ordføreren i Torsken", som plutselig handlet om overfallsvoldtekter utført av muslimer. Ordføreren i Torsken er verken muslim eller har utført en overfallsvoldtekt.

1
HuiBuorre dr-snasen har et poeng, men jeg er ikke enig i at muslimer stikker seg veldig ut i forhold til andre innvandrere, og mener trådene om dem er fullstendig overrepresentert i forhold...

dr-snasen har et poeng, men jeg er ikke enig i at muslimer stikker seg veldig ut i forhold til andre innvandrere, og mener trådene om dem er fullstendig overrepresentert i forhold til hvor mange mennesker det faktisk dreier seg om.

Beklager, men jeg er ikke enig i at denne gruppen ikke stikker seg ut. Vi har litt problematikk vedrørende øst-europeiske bander og en del vietnamesiske kriminelle, men når det gjelder kravmentalitet, grad av krenkethet og krav om fritak fra kritikk, så stikker muslimene seg i veldig stor grad ut fra andre grupper. Og muslimene er overrepresentert i forhold til mengden de faktisk er. Og det som er enda "rarere"...... dette gjelder i hele europa. Hmmm.... man kan vel kanskje trekke paraleller og anta at denne gruppen faktisk stikker seg ut på ett eller annet vis da?

1
dr-snasen Det har da blitt gjort og fordømt nord og ned i mange sammenhenger. Dødsstraff er barbarisk om det skjer i muslimske land eller kristne. Det bare bekrefter hvordan religion forgift...

Det har da blitt gjort og fordømt nord og ned i mange sammenhenger. Dødsstraff er barbarisk om det skjer i muslimske land eller kristne. Det bare bekrefter hvordan religion forgifter sinn.

En annen ting er at denne ekstremisten i denne voksende ekstremist organisasjonen Islamnet, forholder seg til Sharia så den dødstraffen han støtter er neppe bare for slike ting som drap, men også ett sharia basert forhold til dødstraff så det inkluderer nok også for slike ting som frafall.

Han snakker nok forøvrig for langt flere enn seg selv.

1
HuiBuorre dr-snasen skrev: "Hvor vil du hen egentlig?" Se litt på lista over temaer som diskuteres på dette forumet, så skjønner du kanskje hvor jeg vil hen. Hvor mange tråder handler om mus...

Hvor vil du hen egentlig?" Se litt på lista over temaer som diskuteres på dette forumet, så skjønner du kanskje hvor jeg vil hen. Hvor mange tråder handler om muslimer og fremmedfrykt? Svar: de fleste. Hvor mange tråder handler om kristenfundamentalister? Svar: ingen

Dokumenter at det ikke finnes tråder om kristenfundamentalister.

Det gjør naturligvis det. Et annet forhold er at kristenfundamentalister ikke akkurat gjør seg gjeldende i Norge for tiden. Men gullkornene kommer på rekke og rad daglig fra islam.no, islamnet.no, desi.no og wim.no.

Enn så lenge er det åpne fora. Så det er fortsatt mulig å besøke dem og se hvordan de tenker. Kun for å få litt balanse i virkelighetsoppfatningen.

1
madiba [sitat…] Nå snakker vel ikke han for mer enn seg selv og kanskje en 3-4 til. De toneangivende muslimske menighetene tar nok skarp avstand fra dødsstraff. Forøvrig dårlig gjort av V...

Forøvrig dårlig gjort av VG å trykke dette. Det gir næring til islamofobien.

Ja, VG burde holde seg for god til å trykke noe som helst som kan minne om kritikk ettersom det kan gi opphav til fobier av alle slag, og da spesielt kritikk av islam. I stede burde de bare trykke positive og fine ting, som "Islam er fredens relgion", "Dødsstraff skal bare gjelde for de som bryter Al-Shari'ah" og "Se siste hijab-mote fra Saudi Arabia!".

1
dr-snasen Det kan da ikke forbause noen som helst dette, da. Det er nesten innlysende når en ser på hvilke forelesere de har fått inn, hvordan møtene er organisert (kjønnssegregerte) og hvil...
Dialogvennlig

Det kan da ikke være et menneske med vett som ikke har skjønt hvilke holdninger disse har?

Ja, i Norge er det jo ellers bare enkelte Frp-politikere som er tilhengere av dødsstraff:

http://www.dagbladet.no/2010/10/28/nyheter/fremskrittspartiet/innenriks/politikk/dodsstraff/14042179/

Jeg trodde egentlig ikke Jan Blomli var konvertitt? Men hvordan har han ellers tatt til seg "et brutalt samfunnssyn fra middelalderen"?

1
ManyNames En får ett godt innblikk i hvor vanskelig det kan være å forsøke å moderere islam, med motstand hvor det synes som om de fleste av muslimene synes dødstraff er på sin plass. Veldig...
Dialogvennlig

det synes som om de fleste av muslimene synes dødstraff er på sin plass.

Det finnes politikere med muslimsk bakgrunn i de fleste norske partier. Jeg har ikke sett en eneste en av dem ta til orde for dødsstraff. Derimot har en Tromsø-politiker fra Frp, etnisk nordmann, gjort det:

http://www.dagbladet.no/2010/10/28/nyheter/fremskrittspartiet/innenriks/politikk/dodsstraff/14042179/

Helt seriøst: Jeg tror ikke holdningene til dødsstraff vil endre seg så mye i Norge (og takk til politikerne for reaksjonene etter 22. juli). Men er det noe sted noen kan komme "på gli", er jeg mer redd for Frp-miljøer enn innvandrere.

1
Dialogvennlig [sitat…] Ja, i Norge er det jo ellers bare enkelte Frp-politikere som er tilhengere av dødsstraff: http://www.dagbladet.no/2010/10/28/nyheter/fremskrittspartiet/innenriks/politikk/...

Men hvordan har han ellers tatt til seg "et brutalt samfunnssyn fra middelalderen"?

Jeg forsvarer ikke dødsstraff i noen som helst form, men må likevel si at det er en viss forskjell på å mene at Anders Behring Breivik og andre rene monstre burde kunne avlives av staten, og å mene at en muslim som mener at sharia kan reformeres skal avlives.

2

Lignende innlegg

Laster...