Innvandring, Rasisme og Flerkultur

SL2011

English Defence League

Det har som sikkert de fleste har fått med seg vært demonstrasjoner utført av English Defence League (EDL) i England i dag. Dette er ikke en organisasjon de fleste av oss har et forhold til, til tross for at den har en norsk avdeling.

EDL ble stiftet av casuals i Luton i 2009, og har nære bånd til United Casuals. For de som er ukjent med begrepet casuals så er det folk som liker gateslossing i organiserte former, og har sitt utspring fra hooligans-miljøet.

Er man tilhenger av organisert gateslossing, så er selvsagt EDL en renhårig organisasjon. For de som ikke er en del av dette miljøet, så er det jo selvsagt litt vanskelig å ha full tillit til EDL. Organisert gateslossing er ikke akkurat det folk har øverst på listen av potensielle fritidsaktiviteter, og det er vel også ulovlig.

Fight Club er best på film vil jeg tro, samtidig som EDL nok har vokst raskt til å tiltrekke seg andre typer folk som sikkert ønsker å bruke EDL for å forfekte andre synspunkter enn det organisasjonens vedtekter bygger på.

Uansett, jeg har oversatt begynnelsen av vedtektene til EDL nedenfor. Det kan legges til her at gjenkomst-paraden for service personell som blir beskrevet nedenfor handler om hjemvendte soldater fra de britiske styrkene. Det er ukjent om det er snakk om soldater som har vært i Irak eller Afghanistan, men det spiller vel en mindre rolle all den tid begge krigene har vært kontroversielle utenfor USA og Storbritannia siden krigene startet.

EDL er en menneskerettighetsorganisasjon som ble stiftet i kjølvannet av de sjokkerende handlingene til en liten gruppe ekstreme muslimer som, under en gjenkomstparade i Luton, åpent slengte negative bemerkninger til service personell uten frykt for å bli sterkt kritisert. Til tross for at disse handlingene med sikkerhet ble utført av noen få, mener vi at de speiler andre former for religions-inspirert intoleranse og umenneskelige handlinger som vokser i enkelte deler av den muslimske befolkningen i Storbritannia: inkludert, men ikke begrenset til, undertrykking av kvinner, mishandling av barn, utførelse av såkalte æresdrap, homofobi, anti-semittisme, og løpende støtte til dem som er ansvarlig for uhyrlige terror-aksjoner.

Samtidig som at vi alltid må passe på å ikke forfekte de urettferdige og feilaktige antagelsene om at alle muslimer er medskyldige i eller på en eller annen måte ansvarlig for disse forbrytelsene, må vi ikke frykte å snakke høyt om disse problemene. Derfor vil EDL fortsette å jobbe for å beskytte de utvistelige rettighetene for alle mennesker til å protestere mot radikal islams sterke innflytelse på ikke-muslimer.

Vi tilkjennegir at muslimene selv ofte er offer for noen islamske tradisjoner og skikker. Regjeringen bør beskytte de individuelle menneskerettighetene til britiske muslimer. Den bør sikre at de åpent kan kritisere islamsk fundamentalisme, utfordre islamske ledere uten frykt for å bli straffet, og være beskyttet av lovverket (inkludert like rettigheter for muslimske kvinner), og kunne gi slipp på islam om de vil det, uten frykt for å bli sterkt kritisert.

For mer, sjekk ut denne siden:

http://englishdefenceleague.org/about-us/mission-statement/

Så ja, det EDL står for papiret må vel kunne sies å være kurant.

Spørsmålet i dag er vel hvordan de lever opp til det som står på papiret.

Hva mener dere?

1
124 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

deleted287273

EDL er langt innenfor lovens grenser, og helt feilaktig blitt stemplet som høyreekstremister. De kjemper for retten til å ha en avvikende mening, og protestere fredelig mot et regjerings politikk,mener jeg.

Jeg betrakter dem som martyrer for demokrati, menneskerettigheter og ytringsfrihet.

4

Det som er ekstra jævlig med folk som NDL er at de klistrer det norske flagget på logoen deres. Ekstremister hele gjengen.

1
deleted287273

Da kan jeg smelle opp et tendensiøst bilde som stiller islam i et dårlig lys også. Prøv hjemmesida deres, bygg meninga di på mer enn et bilde.

Så skal jeg sette meg mer inn i islam(noe jeg allerede gjør) før jeg trekker drastiske konklusjoner om islam.

2
Brian-Hepburn

Synes denne muslimen som forklarer hvorfor han støtter EDL er verdt å ta med seg. Tross alt vil radikale islam og sharialover også ramme dem, samt skape større skillelinjer : Link

1

Vel, du ser jo hva de står for, om du driter i det, så har du store problemer! Det gjelder din og dine barns fremtid!

1

Om noen i det hele tatt lurer på hva som er ekstremt med EDL, burde tatt en liten titt på div forum der medlemer og sympatisører av disse uttaler seg.

At de uttad forsøker å fremstå som noen landskjære gogutter er ikke å forundres over.

Dette er en type organisasjon som tiltrekker seg elementer man absolut ikke trenger ute i det fri..

2

Lignende innlegg

Laster...