Innvandring, Rasisme og Flerkultur

Richard57

Intervju med islamofob kvinne

I debatten om islam er det på mange måter naturlig å snakke om Iran. Dette landet er et av de landene i verden der islam (shia islam) står sterkest. Grunnloven er konstruert slik at staten skal styres av islamske skriftlærde. Statsoverhodet, som har svært mye makt, velges av et råd bestående av 86 av verdens fremste eksperter på shia-islam. Ettersom de shiaislamske ekspertene har så mye makt i landet er dette landet det beste grunnlaget for å diskutere om Norge burde ledes i samsvar med islam (i hvert fall shia islam) eller ikke.

Jeg har diskutert dette med musliske venner. Meningene om styret i Iran er imidlertid delte. Noen mener befolkningen i Iran er langt lykkeligere enn i Norge ettersom det styres i samsvar med Allahs vilje. Andre mindre religiøst orienterte muslimer mener at styret i landet er for autoritært.

Dette videointervjuet av en kvinne som har bodd i Iran, er intressant ettersom hun later til å ha utviklet sterk islamofobi som følge av det hun mener er et undertrykkende regime. Jeg er tilbøyelig til å dele kvinnens islamofobiske syn. Til irritasjon for mange PK-ere, vil jeg tro.

3
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg er tilbøyelig til å dele kvinnens islamofobiske syn.

Hvor mange grader? haha

1
sakeus Send til kristin halvorsen

Noen islamromantikere, eller feminister burde ta en alvorsprat med denne kvinnen så hun forstår at det er hennes egen feil at hun ble behandlet slik, hun kunne jo bare tatt på seg den hijaben og latt være å krenke deres religiøse følelser.

1

Islamofob = høyreekstrem. Sett bikkjene på henne!

1

Sitter bare i spenning og venter på at PK mafian skal komme inn her og si at hun sprer bare hat og løgner.

1

Lignende innlegg

Laster...