Innvandring, Rasisme og Flerkultur

moskos

NRK-Jakten på Soria Moria

I NRK nå går det en dokumentar om ei jente som leter etter sine røtter i Karelen. men det interessante er at man starter programmet med å fortelle at hun gikk i en skoleklasse i Oslo hvor hun var en av få norske elever, MEN så var hun selv av kvensk avstamming så hun var minoritet selv etc -. ikke ett ord om hvordan det var å tilhøre ett norsk mindretall i Oslo idag. Og så går historien videre, og den er interessant bevares - men har egentlig fint lite med situasjonen i Oslo å gjøre synes jeg.

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Samtidig fikk statskanalen ARK fortalt oss via denne kven-jenta at Norge hadde vært et multikulturelt samfunn ( selv om hun ikke hadde blitt fortalt det da hun gikk på skolen ) lenge før innvandringen fra ikke vestlige muhammedanske land på beg. av 1970 tallet. Og at nordmenn ikke var SÅ norske allikevel / som de trodde, med utgangspunkt i denne kven-jenta som foretok en reise tilbake til sine ikke etnisk norske røtter, på Karelen og i Russland.

At vi ikke fikk mer info. om hvordan det var å være en å de få norske på en beriket skole skyldes nok at dette ikke var spes. hyggelig å snakke om / info. om.

1

Lignende innlegg

Laster...