Innvandring, Rasisme og Flerkultur

Gurdox

Hva med å kjøpe flyktningetjenester i utlandet?

Vi handler med klimakvoter, i denne sammenhangen er det greit å sette pris på internasjonale problemer og deretter selge/ kjøpe seg ut av problemene.

Så tenker jeg da :

Hva om vi fikk et tilsvarende system for flyktinger? Og hvilke kriterier skal en sette for en slik system. Flyktninger finnes det vel nok av, og dersom det finnes billigere løsninger enn hva vi driver nå så kan vi jo hjelpe flere? Kanskje x 10? ganger så mange med de samme pengene??

Flyktinger har ikke i utgansgpunktet rett på velferdsgoder i den utstrekning vi gir dem, de har imidlertid krav på et eksistensminimum. Hva om fattige land kunne skape en næring av å drive flyktningemottak og integrering?? Dersom vi kunnne gi U-hjelp eller bruke av våre flyktningekostnader til dette formålet ville en da kunne skape arbeidsplasser i land som trues av fattigdom?

4
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Glimrende forslag, men det tar 30 år før politikerne våre får gjennomført noe slikt og er det da for seint?

1
finnur Glimrende forslag, men det tar 30 år før politikerne våre får gjennomført noe slikt og er det da for seint?

Jo det er klart at det tar tid, bare se på klimakonferansene.

En trenger selvsagt å utarbeide en internasjonal standard for flyktninger. Ivaretagelse av menneskerettigheter og en levestandard over fattigdomsgrensen er vel selvsagt.

Jeg tror likevel på at det vil gå fortere med et problem som kjennes mer på "kroppen" for nasjonene, i form av belastning av eksisterende velderdsordninger. Hvor mange flyktninger et land kan ta i mot uten å oppleve kollaps sine velferdsordninger er et interessant regnestykke.

( som jeg selvsagt ikke kan)

Et samvittighetsnagproblem slik som klima- ikke for å underslå viktigheten av klima, fortoner seg annerledes. Det treffer ikke så direkte som flyktninger, og ligger litt "lengre" fremme og en har lite konkret å sette fingeren på. Det har hatt en status som "abstrakt" problem lenge.

Jeg tror vi vil komme til et punkt før eller senere hvor politikken må endres. Antagelig må Europeiske land gjøre dette før oss så vi slipper egentlig å være verdensledene assholes.

Er vi forutseende tror jeg at vi har større muligheter for en human løsning.

Et billig og effektivt system vinner alltid. Med lavere kostnader og enklere saksbehandling tror jeg at vi kunne hjelpe mange flere reelle flyktinger.

1

Hva om vi fikk et tilsvarende system for flyktinger? Og hvilke kriterier skal en sette for en slik system. Flyktninger finnes det vel nok av, og dersom det finnes billigere løsninger enn hva vi driver nå så kan vi jo hjelpe flere? Kanskje x 10? ganger så mange med de samme pengene??

Går ikke! Asylsvindelindustrien har bestemt at å bo i ethvert annet land enn Norge er grusomt og rasistisk! Litt satt på spissen.

2
Kallevindskeiven [sitat…] Går ikke! Asylsvindelindustrien har bestemt at å bo i ethvert annet land enn Norge er grusomt og rasistisk! Litt satt på spissen.

Nå synes jeg at du smører litt for tykt på. Hvem er det egentig som bestemmer?

Vi har riktignok at godt "propagandaapparat", og antagelig mange lobbyister som forsvarer i norsk flyktingeindustri men de har ikke mere makt en rørlegger andersen.

Ideen om at det er umenneskelig for en etiopier å bo i Etiopia er noe som jeg mener at vi ikke har råd til å forsvare. Det er merkelig at "noen" greide å lure "oss" til å tro dette.

Jeg er ikke klar for å gi opp riktig enda. Vi har problemer som finnes i direkte tilknytning til innvandring. Resignasjon er ikke løsningen. Gode ideer kan forandre verden, jeg tror jeg har kommet opp med noe interesant denne gangen. Vi får se da om det er ren skjær utopi.

Et par prøveprosjekter måtte en vel kunne få til? Det er penga som rår vettu. Dersom en kunne betale land for å være snille, så hadde de nok hatt en annen holdning.

Jeg fant at i følge flyktningregnskapet 2010 finnes det 43,2 millioner flyktninger i verden, fordelt på over 70 land.

Hvor mangen av disse får hjelp?

Og hvem skal ta i mot?

De som bor i flyktinge leire hva får de? 2 dollar dagen?? Vi trenger en mer rettferdig løsning.

Jeg mener at en burde tilstrebe å plassere flyktinger så nær deres opprinnelige kultur som mulig, og at det er svært urettferdig å bruke enorme ressurser på noen få tilfeldig utvalge.

3

Hva om vi fikk et tilsvarende system for flyktinger? Og hvilke kriterier skal en sette for en slik system. Flyktninger finnes det vel nok av, og dersom det finnes billigere løsninger enn hva vi driver nå så kan vi jo hjelpe flere? Kanskje x 10? ganger så mange med de samme pengene??

Har sagt dette selv i mange år, det vi driver med her hjemme er å ta imot de bedrestilte på bekostning av de som har det mye verre.

Denne fra Roy Beck er glimrende enkelt fremstilt og alt både vi og politikerne trenger å forstå.

3

Hver år tar vi inn ca nok til en ny by som Halden, mens den fattige verden fyller på med nye ca 80 millioner. Det sier seg selv at vi kaster bort ufattelig mye ressurser på noe som er ute av kontroll.

2

Den beste bruken av bistandskronene hadde vært 50/50 på tiltak for avskaffelse av antikvariske religioner og masseutdeling av prevensjon.

2
Sitat Hver år tar vi inn ca nok til en ny by som Halden, mens den fattige verden fyller på med nye ca 80 millioner. Det sier seg selv at vi kaster bort ufattelig mye ressurser på noe som...

Ser ikke noen forsvarere av dagens innvandringspolikikk her i denne tråden.

Kanskje de egentlig har en dårlig sak?

Jeg mener at vi SKAL være gode og hjelpe så mange som vi skal. I et langsiktig perspektiv. Dette innebærer ivaretagelse av vår egen produktivitet og en aktiv begrensning av problemenes omfang.

Overbefolkning som nevnt her har tre konsekvenser, krig, sult, og sykdom. Ikke så mye annerledes enn ellers i dyreriket.

Det er en enkelt og grusomt regnestykke å si at

overlevende barn = matproduksjon.

Dette er vel egentlig politikk på internasjonalt nivå, og antagelig postet i feil tråd.

Hvordan vi skal hjelpe mest mulig effektivt er absolutt relevant. Og det kommer til å bli mer og mer aktuelt jo større press vesten opplever på sine velferdsystemer.

Går dette for langt er jeg redd vi vil se en oppblomstring av "ekte" nasjonalistiske krefter. I en betydelig større utstrekning enn gutteromsnasjonalismen vi har i dag.

1
Gurdox Ser ikke noen forsvarere av dagens innvandringspolikikk her i denne tråden. Kanskje de egentlig har en dårlig sak? Jeg mener at vi SKAL være gode og hjelpe så mange som vi skal. I...

Ser ikke noen forsvarere av dagens innvandringspolikikk her i denne tråden.

Nei, de glimrer med sitt fravær, ganske enkelt fordi det ikke finnes noen gode argumenter mot det du, jeg Roy mf sier i denne tråden :-)

Det vi har og fortsatt kaster bort enorme mengder med penger og ressurser på i dag, er totalt meningsløst og ødeleggende for landet på lang sikt. Det virker som om våre politikere ikke klarer å tenke 20,50,100 og 300 år frem i tid og gir f.

1
Gurdox Jo det er klart at det tar tid, bare se på klimakonferansene. En trenger selvsagt å utarbeide en internasjonal standard for flyktninger. Ivaretagelse av menneskerettigheter og en l...

Hvor mange flyktninger et land kan ta i mot uten å oppleve kollaps sine velferdsordninger er et interessant regnestykke.

Tidligere statsminister Jens Stoltenberg ble intervjuet på NRK1 Dagsrevyen for noen år siden i sak om asyl- og innvandringsproblematikken.

Så stillte intervjueren spørsmålet til Stoltenberg om det ikke var en grense for hvor mange Norge kunne ta i mot..?

- Jo, sa Stoltenberg, men vi er ikke der ennå.

Dessverre fulgte ikke intervjueren opp med noen tilleggsspørsmål. Men det er altså en "grense" et sted, i følge Stoltenberg...

Harald Heide Steen jr. (som russisk ubåtkaptein) "Man kan ikke se den grense under vann... Nei, vi ser den ikke på land heller dessverre.

1

Har selv tenkt på, og diskutert denne ideen med mine venner, men norske politikere er for trege til at vi vil få til noe lignende dette. Kunne jo evt. vært en idé å sponse nabolandene som asylsøkerne kommer fra, sånn at de lettere kan flytte tilbake til sitt eget land når problemene roer seg?

1
U-gurt [sitat…] Tidligere statsminister Jens Stoltenberg ble intervjuet på NRK1 Dagsrevyen for noen år siden i sak om asyl- og innvandringsproblematikken. Så stillte intervjueren spørsmål...

Så stillte intervjueren spørsmålet til Stoltenberg om det ikke var en grense for hvor mange Norge kunne ta i mot..?- Jo, sa Stoltenberg, men vi er ikke der ennå.Dessverre fulgte ikke intervjueren opp med noen tilleggsspørsmål.

La merke til at en artikkel om hvor strålende det går for Norge, http://www.vg.no/nyheter/innenriks/her-er-norge-i-et-noetteskall/a/10131587/ fikk fjernet sitt kommentarfelt just nuh. Det er vel VG i et nøtteskall.

Ellers har visst grensen ennå ikke blitt overskredet. 19/3-12 var vi 5 millioner, nå litt over 2 år senere er vi 5,124. Et nytt fylke per annethvert år må man da kunne tåle. Siden vi lykkes så bra i dette fantastiske landet vårt.

1
sno Har selv tenkt på, og diskutert denne ideen med mine venner, men norske politikere er for trege til at vi vil få til noe lignende dette. Kunne jo evt. vært en idé å sponse naboland...

Kunne jo evt. vært en idé å sponse nabolandene som asylsøkerne kommer fra, sånn at de lettere kan flytte tilbake til sitt eget land når problemene roer seg?

Men de vil jo ikke tilbake. Det er norske penger som trekker.

Ellers må du da slite med slike rasister som SVs Valen, som mente det var rasisme å hjelpe 50 ganger flere flyktninger, da Frp kom med forslaget ditt.

Ord betyr ikke det de betød før i tiden. Krig er fred, opp er ned.

2

Asylmottak og flyktningeleire i nærområdene er en god ide som aldri vil bli noe av fordi det da vil se ut som om vi frasier oss ansvaret for verdens nød, krig og fattigdom og det er som kjent meget politisk ukorrekt. Godhetsindustrien kommer til å gå av hengslene mens Jan Egeland vil få hjerteinfarkt av "feite 50-åringer" som har vunnet i lotto og som ikke gjør særlig annet enn å sitte i sofaen og se på TV mens han er ute og redder verden.

At denne kontinuerlige strømmen av flyktninger og "flyktninger" skaper en rekke problemer for mottakssamfunnet ser ikke ut til å affisere noen av dem. Slikt må vi tåle og dessuten er det stort sett bare den dumme underklassen som opplever de negative konsekvensene på nært hold og de er det ingen som gidder å lytte til uansett.

1

Lignende innlegg

Laster...