Innvandring, Rasisme og Flerkultur

tenker-selv

Mange Rasister I Syria Debatten?

Er det mange rasister i Syria debatten der man ser folk som Abelsborg/Liq komme med kommentarer mot islamister, slike som han fordømmer folk for her inne på innvandring rasisme og flerkultur. Så hvorfor er det slik at det er en regel for hva som er aksepteret som ikke rasistisk når det gjelder Syria debatten og en annen her?

Er det ikke like stigmatiserende å snakke om islamistiske ekstremister i Syria som det er her i Norge eller er det bare slik at en del av dem som står på barrikadene her inne først tør å si sin egentlige mening når det er så langt borte?

Man bør kunne diskutere negative retninger og gjøremål som forsvares av relgion enten det gjelder den katolske kirke, jehovas vitner, hinduisme, islamisme, Buddisme etc etc uten å bli stemplet som rasist fordi man oppriktig ikke liker noe som noe som tilhører middelalderen til.

2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Rasister har ikke noe på vgd. å gjøre. Synd at folk som på en utmerket og saklig måte greier å kritisere Islam og også negative sider ved ikke vestlig innvandring blir stigmatisert som rasister. I mine øyne er det de som kritiserer disse " rasistene " som er de egentlige rasistene her inne , da i sin ekstremisme ikke greier å skille saklige debattanter fra tullingene fra ytre høyre , for å si det sånn.

3
jones-red.jr Rasister har ikke noe på vgd. å gjøre. Synd at folk som på en utmerket og saklig måte greier å kritisere Islam og også negative sider ved ikke vestlig innvandring blir stigmatisert...

Jeg er helt enig, men jeg vil også ta med at tullingene fra ytre høyre også tror at de kommer med saklig kritikk, når de driver med stigmatisering, båssetting, sverting og generalisering.

Men begge sider er med på å ødelegge en meget viktig debatt ved at det ofte blir to polariserte fronter som egentlig ikke er ute etter debatt, men kun svartmaling.

1
jones-red.jr Rasister har ikke noe på vgd. å gjøre. Synd at folk som på en utmerket og saklig måte greier å kritisere Islam og også negative sider ved ikke vestlig innvandring blir stigmatisert...

Helt enig. De egentlige rasistene er dem som er villig til å gi slipp på enhver moral for å bortforklare og fremstille muslimer som stakkars små umælende barn med intelligens på rundt middels romtemperatur, når det egentlig er snakk om at de selv skal føle seg fluffy, varm og høy på egen fortreffelighet. Jeg blir kvalm av sånne folk.

Det er forsvinnende lite rasister her inne. Men det er en del mennesker som ikke er villige til å gå på akkord med sine egne prinsipper og følelser over hva som er rett og galt. Det er for eksempel ikke ok at mørkhudede jentebarn skal være nødt til å dekke seg til og utsettes for alvorlig sykdom, mens hvite jenter skal ha en selvfølgelig rett til å bevege seg fritt og ta egne valg. Det er så rasistisk som det kan bli.

4

Lignende innlegg

Laster...